Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Школско законодавство – основа развоја образовања и васпитања - каталошки број 347

DSCF4621Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево на иницијативу запослених у смедеревским школама организовао је реализацију акредитованог програма обуке
„Школско законодавство – основа развоја образовања и васпитања“(кат.бр.347) 9. и 10. новембра 2017. године.
Циљ је био унапређивање образовања и васпитања добрим познавањем права, обавеза и одговорности запослених, ученика и њихових родитеља и правилном применом школског законодавства, ради стварања недискриминаторне климе и сигурне средине за развој ученика
Првог дана обуке обрађиване су две теме:

- Школа безбедно место, са подтемама: Заштита и безбедност ученика; Превенција заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.
Ове подтеме садрже превенцију безбедности и заштите ученика и запослених од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, као и интервенисање, васпитни, појачан и интензиван васпитни рад у случајевима повреде законских забрана.
- Ученик одговорни учесник образовања и васпитања, са подтемама: Ученик учесник у систему одлучивања, Обавезе и одговорности ученика и Заштита права ученика.
Ове подтеме садрже: повреде обавеза ученика, васпитне мере, васпитно-дисциплински поступак и мере; средства правне заштите ученика – приговоре и жалбу.
Реализатори тема првог дана су биле: Славица Ђорђевић, дипломирани правник, Наташа Стојановић, председник Педагошког друштва Србије.
Другог дана обуке обрађиване су теме:
- Право свих на образовање са подтемама: Упис у основну и средњу школу – услов за стицање образовања деце, ученика и одраслих; Права и обавезе учесника образовања; Оцењивање и напредовање ученика.
Ове подтеме садрже: Право на образовање – универзално право садржано у међународном и домаћем законодавству; Услове и поступак уписа деце, ученика и одраслих у све врсте школа; Обавезе учесника образовања; Право на јавно и континуирано оцењивање и стицање квалитетног образовања и васпитања.
- Органи школе у служби остваривања принципа и циљева образовања и васпитања са подтемама: Органи управљања и руковођења, саветотавни и стручни органи; место и улога ученичког парламента.
Ове подтеме садрже: принципе и циљеве образовања и васпитања; надлежност, мандат, међусобну повезаност и одговорност органа и тела за остваривање принципа и циљева образовања и васпитања.
Реализатори тема: Смиља Крнета, дипломирани правник и аутор програма, Славица Ђорђевић, дипломирани правник, и Наташа Стојановић, председник Педагошког друштва Србије.
Семинар је веома успешно реализован јер су многе дилеме и питања учесника везане за законску регулативу добиле одговор.

Слике

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 76 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији