Регионални центар Смедерево

Serbian English

Семинари у наредном периоду

У оквиру Јануарских дана просветних радника, Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево организује седам семинара.
За просветне раднике школа (и запослене у предшколској установи) општине Смедерево, семинари су бесплатни, док је за све остале учеснике цена котизације 2.500 динара по семинару.
__________________________________________________________
 
„Школа отворена родитељима“ - ПОПУЊЕН БРОЈ УЧЕСНИКА
субота, 13. јануар 2018.
 
субота, 13. јануар 2018.
 
недеља, 28. јануар 2018.
 
четвртак, 01. фебруар 2018.
 
субота, 03. фебруар 2018.
 
субота, 24. фебруар 2018.
 
субота 24. и недеља 25. фебруар 2018. (дводневни семинар)
 
prijava

Школско законодавство – основа развоја образовања и васпитања - каталошки број 347

DSCF4621Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево на иницијативу запослених у смедеревским школама организовао је реализацију акредитованог програма обуке
„Школско законодавство – основа развоја образовања и васпитања“(кат.бр.347) 9. и 10. новембра 2017. године.
Циљ је био унапређивање образовања и васпитања добрим познавањем права, обавеза и одговорности запослених, ученика и њихових родитеља и правилном применом школског законодавства, ради стварања недискриминаторне климе и сигурне средине за развој ученика
Првог дана обуке обрађиване су две теме:

- Школа безбедно место, са подтемама: Заштита и безбедност ученика; Превенција заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања.
Ове подтеме садрже превенцију безбедности и заштите ученика и запослених од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, као и интервенисање, васпитни, појачан и интензиван васпитни рад у случајевима повреде законских забрана.
- Ученик одговорни учесник образовања и васпитања, са подтемама: Ученик учесник у систему одлучивања, Обавезе и одговорности ученика и Заштита права ученика.
Ове подтеме садрже: повреде обавеза ученика, васпитне мере, васпитно-дисциплински поступак и мере; средства правне заштите ученика – приговоре и жалбу.
Реализатори тема првог дана су биле: Славица Ђорђевић, дипломирани правник, Наташа Стојановић, председник Педагошког друштва Србије.
Другог дана обуке обрађиване су теме:
- Право свих на образовање са подтемама: Упис у основну и средњу школу – услов за стицање образовања деце, ученика и одраслих; Права и обавезе учесника образовања; Оцењивање и напредовање ученика.
Ове подтеме садрже: Право на образовање – универзално право садржано у међународном и домаћем законодавству; Услове и поступак уписа деце, ученика и одраслих у све врсте школа; Обавезе учесника образовања; Право на јавно и континуирано оцењивање и стицање квалитетног образовања и васпитања.
- Органи школе у служби остваривања принципа и циљева образовања и васпитања са подтемама: Органи управљања и руковођења, саветотавни и стручни органи; место и улога ученичког парламента.
Ове подтеме садрже: принципе и циљеве образовања и васпитања; надлежност, мандат, међусобну повезаност и одговорност органа и тела за остваривање принципа и циљева образовања и васпитања.
Реализатори тема: Смиља Крнета, дипломирани правник и аутор програма, Славица Ђорђевић, дипломирани правник, и Наташа Стојановић, председник Педагошког друштва Србије.
Семинар је веома успешно реализован јер су многе дилеме и питања учесника везане за законску регулативу добиле одговор.

Слике

Напишите ваш коментар

0

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 67 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији