Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Материјали и становање - ЦПН Радионица

rum nslУ Музеју у Смедереву је 21.05.2018. одржана још једна радионица у оквиру пројекта "Материјали - од чега је шта и зашто?". Овога пута, реализатори су се дружили са ученицима четвртог разреда ОШ "Др Јован Цвијић" у Смедереву.

На самом почетку излистали су асоцијације на тему КУЋА/СТАН. То је била полазна основа за разговор о стамбеним објектима кроз историју. Гледали су фотографије настале у Охриду, у Музеју "Залив костију", који представља реконструисано праисторијско насеље. Трудили су се да уоче од чега су направљене куће, зашто су коришћени ти материјали, зашто се насеље налази на води, на који начин су прављени елементи тих кућа, који део куће је чему служио. У овоме је помогао Милан Марковић, кустос педагог Музеја у Смедереву.

Кроз презентацију су се осврнули на начин становања људи од пећинског човека до данас.

Након тога су проучавали текстове о грађевинским материјалима: врсте материјала према пореклу и намени, њихове особине. Све то се представило помоћу мапе ума и табеле карактеристика грађевинских материјала.

А онда је уследило оно најзанимљивије – учесници су били у улози градитеља! Прављене су куће од леда (коцке шећера), цигала (дрвене коцке), шатор од коже (еко-кожа) и куће од блата и прућа (глина, рафија, штапићи). Посао је био забаван, али не и лак као што изгледа. Дошло се до сазнања да је за изградњу кућа, осим материјала, неопходно стрпљење, упорност и слога.

На крају су гледани филмове о изградњи еколошких кућа од отпада.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 122 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији