Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар Безбедни простори за игру деце

bzbdnstzdc nslНа иницијативу Савета за безбедност саобраћаја Града Смедерева данас је у Регионалном центру Смедерево за групу од 30 васпитача Предшколске установе „Наша радост“ у Смедереву организован семинар „Безбедни простори за игру деце“, један од девет програма Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије који се налазе на листи програма од јавног интереса, јер својим садржајима, циљевима и исходима доприноси системском развоју и унапређивању образовно-васпитног рада и безбедности деце у саобраћају.

На почетку семинара смедеревским васпитачицама и васпитачима обратио се Бранислав Дробњаковић, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Смедерева, који је, поздравивши у име др Јасне Аврамовић, градоначелнице Смедерева, истакао да су малишани најмлађи и најважнији учесници у саобраћају које треба заштитити и да је едукација васпитача, учитеља и наставника о значају безбедности саобраћаја од приоритетне важности ради превентивног деловања.

Да се култура понашања у саобраћају развија од најранијег узраста деце и да је стога посебно значајно континуирано присуство тема безбедности саобраћаја у целокупном школовању, потврдио је у свом обраћању и Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, изразивши задовољство што борави у Смедереву на позив градског Савета за безбедност саобраћаја, са којим републичка Агенција има изузетну сарадњу, и што ће смедеревски васпитачи имати прилику да стекну нова знања која ће им помоћи у раду са малишанима.

У име домаћина госте и васпитаче поздравила је и Миљана Кравић, в. д. директора Регионалног центра Смедерево, која је изјавила да ће се ова градска образовна установа потрудити у наредном периоду да подржи организацију што више акредитованих обука са циљем побољшања потребних знања и вештина како просветних радника, тако и васпитача и стручних сарадника, будући да се перманентним учењем просветних радника умногоме унапређује непосредни рад са малишанима и ученицима.

Након реализованог првог дана семинара, у којем су презентовани проблеми страдања деце, грешке и околности које доводе до саобраћајних незгода, утисци предавача Милана Илића и Јелене Милошевић, стручног сараднике Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, били су веома добри, првенствено због квалитетне интерактивне атмосфере у раду, мотивисаности и посвећености смедеревских васпитачица и васпитача, а затим и због изузетних услова за реализацију обуке у нашој установи.

За седам дана, колико је предвиђено за израду задатака добијених током првог дана обуке, семинар „Безбедни простори за игру деце“ наставиће се. Тада ће пажња бити посвећена обликовању планова за рад са децом и родитељима, као и размени идеја и материјала. Према речима задовољних учесника семинара, резултати ове обуке допринеће у будућности свакако унапређењу безбедности најмлађих у саобраћају на територији Смедерева којима васпитачи од најранијег узраста преносе различита знања и искуства.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 104 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији