Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар Безбедни простори за игру деце

bzbdnstzdc nslНа иницијативу Савета за безбедност саобраћаја Града Смедерева данас је у Регионалном центру Смедерево за групу од 30 васпитача Предшколске установе „Наша радост“ у Смедереву организован семинар „Безбедни простори за игру деце“, један од девет програма Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије који се налазе на листи програма од јавног интереса, јер својим садржајима, циљевима и исходима доприноси системском развоју и унапређивању образовно-васпитног рада и безбедности деце у саобраћају.

На почетку семинара смедеревским васпитачицама и васпитачима обратио се Бранислав Дробњаковић, председник Савета за безбедност саобраћаја Града Смедерева, који је, поздравивши у име др Јасне Аврамовић, градоначелнице Смедерева, истакао да су малишани најмлађи и најважнији учесници у саобраћају које треба заштитити и да је едукација васпитача, учитеља и наставника о значају безбедности саобраћаја од приоритетне важности ради превентивног деловања.

Да се култура понашања у саобраћају развија од најранијег узраста деце и да је стога посебно значајно континуирано присуство тема безбедности саобраћаја у целокупном школовању, потврдио је у свом обраћању и Милан Илић, саветник директора Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, изразивши задовољство што борави у Смедереву на позив градског Савета за безбедност саобраћаја, са којим републичка Агенција има изузетну сарадњу, и што ће смедеревски васпитачи имати прилику да стекну нова знања која ће им помоћи у раду са малишанима.

У име домаћина госте и васпитаче поздравила је и Миљана Кравић, в. д. директора Регионалног центра Смедерево, која је изјавила да ће се ова градска образовна установа потрудити у наредном периоду да подржи организацију што више акредитованих обука са циљем побољшања потребних знања и вештина како просветних радника, тако и васпитача и стручних сарадника, будући да се перманентним учењем просветних радника умногоме унапређује непосредни рад са малишанима и ученицима.

Након реализованог првог дана семинара, у којем су презентовани проблеми страдања деце, грешке и околности које доводе до саобраћајних незгода, утисци предавача Милана Илића и Јелене Милошевић, стручног сараднике Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, били су веома добри, првенствено због квалитетне интерактивне атмосфере у раду, мотивисаности и посвећености смедеревских васпитачица и васпитача, а затим и због изузетних услова за реализацију обуке у нашој установи.

За седам дана, колико је предвиђено за израду задатака добијених током првог дана обуке, семинар „Безбедни простори за игру деце“ наставиће се. Тада ће пажња бити посвећена обликовању планова за рад са децом и родитељима, као и размени идеја и материјала. Према речима задовољних учесника семинара, резултати ове обуке допринеће у будућности свакако унапређењу безбедности најмлађих у саобраћају на територији Смедерева којима васпитачи од најранијег узраста преносе различита знања и искуства.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 80 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији