Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар „Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање (катал. број 260)

strsv nslПозитивни коментари учесника и реализатора семинара, подстицајна атмосфера и одлична интеракција и размена мишљења и искустава између предавача и полазника сведоче да је наш Центар на најбољи начин почео нову школску годину и нову сезону стручног усавршавања просветних радника гостовањем семинара Центра за стручно усавршавање Крушевац.

Време у којем живимо подразумева иницијалне каписле и окидаче за стрес како на послу, тако и у породици, те је семинар „Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање (катал. број 260; компетенције К3 – за комуникацију и сарадњу; област: здравствено васпитање) био прави избор због актуелности својих садржаја и техника за суочавање и превладавање стреса којима је побољшао знања и вештине просветних радника основних и средњих школа Смедерева, припремивши их првенствено за нове изазове у наставној пракси.

Реализаторке семинара Снежана Ристић Костов и Милијана Марјановић вешто и зналачки су водиле полазнике обуке кроз усвајање нових сазнања о повезаности мисли, емоција и понашања, упознавање са динамиком породичних односа и фазама кроз које породица пролази у свом развоју и упознавање са стресорима, категоријама и симптомима стреса, као и могућим последицама на здравље професионалца и на његове односе са другима. Учене су технике за контролу дисфункционалних мисли уз уважавање другог, препознате су личне и усвојене нове стратегије за превладавање стреса, али што је важније од свега – дати су одговори на многа питања ради бољег разумевања конфликтних ситуација у односима ученик – ученик, ученик – наставник, наставник – родитељ, наставник – наставник.

Стечена знања на овом семинару који је у потпуности оправдао велика очекивања, умногоме ће, према мишљењу полазника обуке, утицати на њихов даљи рад и превенцију конфликата, насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања кроз унапређивање комуникације просветних радника са ученицима, њиховим родитељима, колегама и другим партнерима у образовно-васпитном раду, али и у другим ситуацијама свакодневице која је често испуњена многим проблемима и захтева сталну борбу за њихово савладавање.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 80 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији