Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар „Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање (катал. број 260)

strsv nslПозитивни коментари учесника и реализатора семинара, подстицајна атмосфера и одлична интеракција и размена мишљења и искустава између предавача и полазника сведоче да је наш Центар на најбољи начин почео нову школску годину и нову сезону стручног усавршавања просветних радника гостовањем семинара Центра за стручно усавршавање Крушевац.

Време у којем живимо подразумева иницијалне каписле и окидаче за стрес како на послу, тако и у породици, те је семинар „Животне ситуације и стресови – стратегије за суочавање и превладавање (катал. број 260; компетенције К3 – за комуникацију и сарадњу; област: здравствено васпитање) био прави избор због актуелности својих садржаја и техника за суочавање и превладавање стреса којима је побољшао знања и вештине просветних радника основних и средњих школа Смедерева, припремивши их првенствено за нове изазове у наставној пракси.

Реализаторке семинара Снежана Ристић Костов и Милијана Марјановић вешто и зналачки су водиле полазнике обуке кроз усвајање нових сазнања о повезаности мисли, емоција и понашања, упознавање са динамиком породичних односа и фазама кроз које породица пролази у свом развоју и упознавање са стресорима, категоријама и симптомима стреса, као и могућим последицама на здравље професионалца и на његове односе са другима. Учене су технике за контролу дисфункционалних мисли уз уважавање другог, препознате су личне и усвојене нове стратегије за превладавање стреса, али што је важније од свега – дати су одговори на многа питања ради бољег разумевања конфликтних ситуација у односима ученик – ученик, ученик – наставник, наставник – родитељ, наставник – наставник.

Стечена знања на овом семинару који је у потпуности оправдао велика очекивања, умногоме ће, према мишљењу полазника обуке, утицати на њихов даљи рад и превенцију конфликата, насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања кроз унапређивање комуникације просветних радника са ученицима, њиховим родитељима, колегама и другим партнерима у образовно-васпитном раду, али и у другим ситуацијама свакодневице која је често испуњена многим проблемима и захтева сталну борбу за њихово савладавање.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 25 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији