Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Oбука "Људска права и квалитет живота старијих у установама за смештај"

ljdskprv nslСа циљем да стручни сарадници који непосредно раде са старијима унапреде своје компетенције, прошире знање и развију вештине за успостављање механизама за евалуацију квалитета живота и дефинисање стандарда људских права у РЦ Смедерево одржана је једнодневна акредитована обука "Људска права и квалитет живота старијих у установама за смештај“. Реализатори програма били су Надежда Сатарић и Владе Сатарић, оснивачи и сарадници реномираног удружења "Амити – снага пријатељства“, које има вишегодишње искуство и вредне резултате у области социјалне заштите и чија је мисија развој позитивног окружења у коме ће се више поштовати права маргинализованих, дискриминисаних и угрожених појединаца, породица и група.

Обука је окупила 40 стручних сарадника и директора установа за смештај старијих из Смедерева и околних градова. Полазећи од међународних и националних правних оквира за поштовање људских права, са посебним фокусом на људска права старијих у социјалној заштити, преко презентације примера добре праксе у установама за смештај старијих у земљама Европске уније, кроз пленарна излагања и размену мишљења полазници обуке су заједно са реализаторима успели да дају одговоре на многа питања и изазове у пракси, попут проблема када не постоје опције за збрињавање старије особе у локалној заједници, а она не жели у дом и проблема одузимања пословне способности при смештају старијих у установу. Посебан акценат у обуци био је на индикаторима квалитета живота корисника у установама и стандардима квалитета социјалних услуга.

Закључак који се наметнуо на завршетку ове успешно реализоване обуке био је да су њени садржаји умногоме допринели повећаној информисаности професионалаца који раде са старијима и да ће стечена знања у великој мери утицати на повећање сензибилности особља запосленог у установама за смештај у области поштовања људских права и пружању квалитетнијих услуга старијим особама.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији