Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Oбука "Људска права и квалитет живота старијих у установама за смештај"

ljdskprv nslСа циљем да стручни сарадници који непосредно раде са старијима унапреде своје компетенције, прошире знање и развију вештине за успостављање механизама за евалуацију квалитета живота и дефинисање стандарда људских права у РЦ Смедерево одржана је једнодневна акредитована обука "Људска права и квалитет живота старијих у установама за смештај“. Реализатори програма били су Надежда Сатарић и Владе Сатарић, оснивачи и сарадници реномираног удружења "Амити – снага пријатељства“, које има вишегодишње искуство и вредне резултате у области социјалне заштите и чија је мисија развој позитивног окружења у коме ће се више поштовати права маргинализованих, дискриминисаних и угрожених појединаца, породица и група.

Обука је окупила 40 стручних сарадника и директора установа за смештај старијих из Смедерева и околних градова. Полазећи од међународних и националних правних оквира за поштовање људских права, са посебним фокусом на људска права старијих у социјалној заштити, преко презентације примера добре праксе у установама за смештај старијих у земљама Европске уније, кроз пленарна излагања и размену мишљења полазници обуке су заједно са реализаторима успели да дају одговоре на многа питања и изазове у пракси, попут проблема када не постоје опције за збрињавање старије особе у локалној заједници, а она не жели у дом и проблема одузимања пословне способности при смештају старијих у установу. Посебан акценат у обуци био је на индикаторима квалитета живота корисника у установама и стандардима квалитета социјалних услуга.

Закључак који се наметнуо на завршетку ове успешно реализоване обуке био је да су њени садржаји умногоме допринели повећаној информисаности професионалаца који раде са старијима и да ће стечена знања у великој мери утицати на повећање сензибилности особља запосленог у установама за смештај у области поштовања људских права и пружању квалитетнијих услуга старијим особама.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 95 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији