Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Одржан бизнис форум Србија - Швајцарска

У уторак, 10. маја 2011.  у Београду је одржан Швајцарско – српски бизнис форум.

Државни секретар у Министарству економије и регионалног развоја Весна Арсић оценила је данас да су повећање инвестиција и извоза основни параметри за стварање стабилног и конкурентног привредног амбијента у Србији.

Она је, на Пословном форуму Србија - Швајцарска у Привредној комори Србије, рекла да је Швајцарска до сада инвестирала у Србију 400 милиона долара и да је већина тих улагања усмерена у сектор производње.

Арсићева је швајцарским привредницима представила погодности инвестирања у Србију, међу којима су, како је навела, равноправан третман домаћих и страних инвеститора, пореске олакшице, квалификована и јефтина радна снага, као и финансијски и други подстицаји.

Она је напоменула да Србија и Хрватска предњаче по броју инвестиција у региону ЦЕФТА истакавши да су у нашу земљу највише инвестирале Аустрија, Грчка, Немачка, Норвешка и Италија.

Председник ПКС Милош Бугарин рекао је да је спољнотрговинска размена Србије и Швајцарске у порасту, али је испод могућности две земље.

Он је указао да је спољнотрговинска размена прошле године била 263 милиона долара, и да је карактерише дефицит на српској страни.

Бугарин је истакао да је могуће унапредити сарадњу две земље у пољопривредно-прехрамбеној индустрији, енергетици, инфраструктури, текстилној и машинској индустрији, као и у сектору банкарства и консалтинга.

Он је подсетио на швајцарске донације Србији, које од 2002. године износе 110 милиона евра.

Амбасадор Швајцарске у Србији Ервин Хофер изразио је убеђење да је будућност Србије и српског друштва заснована на здравој и снажној економији, као и на снажним приватним иницијативама.

Он је рекао да има простора за унапређење билатералне привредне сарадње, као и за привлачење српских инвестиција у Швајцарску.

На форуму се могло чути да се Швајцарска економија снажно опоравља после кризе, да је постављена на здраве основе, да извоз и трговина расту и да се очекује привредни раст од два процента у овој години.

Данашњи Пословни форум Србија -Швајцарска је трећи по реду и има за циљ да подстакне развој билатералних односа, као и сарадњу предузећа две земље.

извор: www.rtv.rs

Након пословног дела бизнис форума, у резиденцији швајцарског амбасадора одржан је пријем за све учеснике, коме су  присуствовали и директори регионалних центара у Србији. Регионални центар Смедерево на овом скупу представљао је директор центра мр Боривоје Јаношевић

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 12 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији