Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завршна радионица ЦПН пројекта "Материјали - од чега је шта и зашто"

mtrjlzvrsn nslСтотину ученика трећег и четвртог разреда смедеревских школа, много иновација, стицање нових знања, развијање истраживачког духа, подстицајна атмосфера и сјајно дружење – тако би се укратко могла описати завршна радионица пројекта „Материјали – од чега је шта и зашто“ којом је на најлепши начин завршен овогодишњи циклус радионица у оквиру пројеката Центра за промоцију науке у Научном клубу Смедерево.

У просторијама Регионалног центра Смедерево  креативни мали основци ОШ „Др Јован Цвијић", ОШ „Јован Јовановић Змај" и ОШ „Димитрије Давидовић" из Смедерева, са учитељицама Лидијом Петровски, Биљаном Обућином, Биљаном Илић и идејним творцима пројекта, учитељицом Невеном Перић и Миланом Марковићем, кустосом Музеја у Смедереву, померили су границе и доказали у коликој мери залагање, уложен труд и добре идеје могу да унапреде образовно-васпитни процес.

На почетку радионице ученике и њихове учитељице поздравила је Миљана Кравић, в. д. директора РЦ Смедерево, пожелевши да Научни клуб Смедерево и у наредним годинама буде место у којем ће ученици богатити своја знања и ширити сазнајне видике, место на којем ће се развијати љубав према науци и истраживању и стварати нове Тесле, Пупини и Миланковићи.

Завршна радионица пројекта, који је у претходном периоду реализован у Музеју у Смедереву и који је својим садржајима, циљевима и начинима презентације тема заинтересовао многобројне основце смедеревских школа, била је прави пример вршњачког учења – свака група ученика представила је вршњацима знања о материјалима стечена на претходним радионицама, која су се односила на три области: моду, саобраћај и становање.  Ретроспектива развоја материјала кроз време и изложба на којој су представљена креативна идејна решења за израду одеће, кућа и превозних средстава у будућности пробудила су велико интересовање међу учесницима радионице који су показали изузетну мотивисаност за рад и жељу за учењем.

Позитивну атмосферу са завршне радионице забележиле су и камере локалне телевизије, а громогласним аплаузима награђена је презентација сваке групе ученика. Фотографисањем за успомену и дружењем, као и жељама за нове успешне сусрете у Научном клубу Смедерево окончан је овај дивни догађај.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 65 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији