Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завршна радионица ЦПН пројекта "Материјали - од чега је шта и зашто"

mtrjlzvrsn nslСтотину ученика трећег и четвртог разреда смедеревских школа, много иновација, стицање нових знања, развијање истраживачког духа, подстицајна атмосфера и сјајно дружење – тако би се укратко могла описати завршна радионица пројекта „Материјали – од чега је шта и зашто“ којом је на најлепши начин завршен овогодишњи циклус радионица у оквиру пројеката Центра за промоцију науке у Научном клубу Смедерево.

У просторијама Регионалног центра Смедерево  креативни мали основци ОШ „Др Јован Цвијић", ОШ „Јован Јовановић Змај" и ОШ „Димитрије Давидовић" из Смедерева, са учитељицама Лидијом Петровски, Биљаном Обућином, Биљаном Илић и идејним творцима пројекта, учитељицом Невеном Перић и Миланом Марковићем, кустосом Музеја у Смедереву, померили су границе и доказали у коликој мери залагање, уложен труд и добре идеје могу да унапреде образовно-васпитни процес.

На почетку радионице ученике и њихове учитељице поздравила је Миљана Кравић, в. д. директора РЦ Смедерево, пожелевши да Научни клуб Смедерево и у наредним годинама буде место у којем ће ученици богатити своја знања и ширити сазнајне видике, место на којем ће се развијати љубав према науци и истраживању и стварати нове Тесле, Пупини и Миланковићи.

Завршна радионица пројекта, који је у претходном периоду реализован у Музеју у Смедереву и који је својим садржајима, циљевима и начинима презентације тема заинтересовао многобројне основце смедеревских школа, била је прави пример вршњачког учења – свака група ученика представила је вршњацима знања о материјалима стечена на претходним радионицама, која су се односила на три области: моду, саобраћај и становање.  Ретроспектива развоја материјала кроз време и изложба на којој су представљена креативна идејна решења за израду одеће, кућа и превозних средстава у будућности пробудила су велико интересовање међу учесницима радионице који су показали изузетну мотивисаност за рад и жељу за учењем.

Позитивну атмосферу са завршне радионице забележиле су и камере локалне телевизије, а громогласним аплаузима награђена је презентација сваке групе ученика. Фотографисањем за успомену и дружењем, као и жељама за нове успешне сусрете у Научном клубу Смедерево окончан је овај дивни догађај.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији