Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Реконструктивни орално хируршки захвати

Други по реду семинар стоматолога одржан је данас у Регионалном центру Смедереву. Да подсетимо, први састанак одржан је 14. маја ове године. Тема данашњег семинара била су "Реконструктивни орално хируршки захвати", где су уз присуство преко 100 стоматолога, предавања држали еминентни професори са Катедре за оралну хирургију Стоматолошког факултета у Београду.

Након поздравне речи градоначелника Смедерева, господина Предрага Умичевића, др Весна Јеремић Драгојевић је присутне упознала са предавачима и темама које су се обрађивале...

Слике

САВРЕМЕНА ТЕРАПИЈА ОРОАНТРАЛНИХ КОМУНИКАЦИЈА

Проф др Зоран Стајчић Доц. др Бојан Гачић - гост


РЕКОНСТРУКТИВНИ ОРАЛНОХИРУРШКИ ЗАХВАТИ

Проф. др Зоран Стајчић

ПРИМЕНА КЛИНДАМИЦИНА КОД ПАЦИЈЕНАТА РИЗИКА - MIP PHARMA


ТЕРАПИЈА ДЕНТОГЕНИХ ИНФЕКЦИЈА -УЛОГА АНТИБИОТИКА

Проф. др Радојица Дражић


СПЕЦИФИЧНОСТИ РАЗЛИЧИТИХ ПРИСТУПА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ВИЛИЧНИХ ЦИСТА

Проф. др Сњежана Чолић

Савремена терапија ороантралних комуникација je комплексна, сложена и мултидисциплинарна, због полиморфизма етиопатолошких фактора који доводе до најразличитијих промена у овој регији. Она подразумева уско специјализован приступ и оптималну едукованост тима који учествује у решавању сваког појединачног проблема.

Дефекти оралних ткива су последица губитка зуба, ресорпције алвеларне кости, оштећења услед повреда или аблативних оперативних захвата.

Реконструктивни орално хируршки захвати имају за циљ успостављање стања оралних ткива које може да обезбеди нормалну функцију жвакања и говора, као и да испуни естетске захтеве.

Улога оралног хирурга у реконструкцији огледа се у уградњи импланта у случају безубости, односно реконструкцији неправилности гингиве и потпорне кости код планирања моста.

Уградња импланта често је могућа тек пошто се обави аугментација алвеоларног гребена и попуне коштани дефекти. Дефекти меких ткива који се манифестују као рецесија гингиве или губитак кератинизоване слузокоже, коригују се мукогингивалним захватима.

Антибиотска терапија представља најзначајнију допуну хируршкој терапији акутних дентогених инфекција (АДИ). Њена примена у раној фази АДИ спречава прогресију болести и могуће комиликације. Примењена у најранијој фази инфекције, може у знатној мери да скрати дужину лечења и минимизује сатанак компликација. Примена пеницилина у комбинацији са метронидазолом је веома погодна у терапији средње тешких АДИ, које се лече амбулантно, али и у терапији тежих форми АДИ. Клиндамицин се примењује у случајевима резистенције на пеницилин, или када је претходно лечење било неуспешно.

Везано за специфичности лечења виличних цисти, неопходно је истаћи да постоје три основне методе: енуклеација, декомпресија и марсупијализација. Која ће од њих бити примењена зависи од више фактора (врсте, величине и локализације цисте, али и од узраста пацијента). Енуклеација са затвореним приступом је метода избора и најчешће примењивана метода. Декомпресија цисте у првој фази, а затим њена енуклеација у другој фази примењује се када је реч о великим цистама. Марсупијализација се примњује ретко и резервисана је у лечењу одређених врста циста дечијег узраста, као и великих циста код старих, непокретиих пацијената, недоступних за контроле.

У предавању су били приказани примери реконструктивних захвата на оралним ткивима.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији