Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

„Добре праксе и партнерства – кључ ефикасног, квалитетног и праведног образовања“

Министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић и шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер, данас су отворили дводневну конференцију „Добре праксе и партнерства – кључ ефикасног, квалитетног и праведног образовања“, која се одржава у Центру „Сава“.
На Конференцији ће бити представљена Стратегија развоја образовања у Републици Србији до 2020. године.

Оно што бисмо још издвојили тиче се "Мреже РЦ и ЦСУ", која ће бити заступљена на конференцији. Планирано је да по два представника из сваког Центра присуствују конференцији, где наш Центар представљају директор, Боривоје Јаношевић и стручни сарадник Сања Недељковић, а да Валентина Ранчић из Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Ниш, у делу конференције посвећеном стручном усавршавању, презентује "Мрежу" кроз пример добре праксе. Пример добре праксе се односи на процену потреба, обуке школских тимова, реализацију стручног усавршавања и праћења исхода.

Такође, испред сала за рад биће постављени панои где ће се и сваки Центар појединачно представити.

Агенду Конференције можете погледати и преузети овде.

Слике

На Конференцији, такође, биће речи и о Програму за целоживотно учење, Ефикасности образовања – добре праксе и партнерства, Програм рационализације у школству: ефекти и планови, Модернизација и стандардизација образовне инфраструктуре, у сусрет ПИСА 2012. тестирању. Радне групе бавиће се следећим темама: Међународна испитивања и подаци добијени истраживањима, Интегритет образовног система, ПИСА истраживање – налази и препоруке, Оцењивање, завршни испити и матуре, Добре праксе и добре школе, Пројекат „Повезивање учионица, Вишејезичност и интеркултуралност у систему образовања Републике Србије, Међународна студија о настави и учењу, Управљање школом и оснаживање директора, Наставници будућности, Компетенције школе као институције у одговору на насиље, Превенција насиља из угла наставника и директора, Родитељи у превенцији насиља, И родитељи се питају, Образовање Рома, Инклузивно образовање...

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији