Регионални центар Смедерево

Serbian English

Европска недеља / Ноћи истраживача

Поштовани,


ПОЗИВАМО ВАС

да учествујете у

ЕВРОПСКОЈ НЕДЕЉИ / НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА


која ће се ове године одржати од 23. до 27. новембра, 2020. године у Регионалном центру Смедерево.

 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Радионица у оквиру PDP пројекта 23. и 24. 01.2013.

Након месец дана, Смедерево и Регионални центар Смедерево поново су домаћини Мрежи РЦ и ЦСУ поводом одржавања дводневног скупа у чијем раду учествују представници, директори и стручни сарадници свих регионалних центара и центара за стручно усавршавање, као и стручни консултанти SDC, Hugo Sager и Raisa Venalainen, представници Министарства просвете, Невена Вранеш и ЗУОВ-а, Оливера Тодоровић и Горан Павловић. Први пут у раду скупа учествују и представници новоформираних центара у Новом Пазару и Књажевцу. Скуп је отворио и поздравио учеснике, директор РЦ Смедерево, мр Боривоје Јаношевић.
На самом почетку у раду скупа учествовали су представници Амбасаде Француске - Института за француски језик, Игор Степановић и Татјана Шотра са сарадницима. У једносатном обраћању директорима центара представили су програме сарадње и путеве за њихово унапређивање.

 

У поподневном делу рада, наставило се у две групе. Чланови Скупштине Мреже РЦ и ЦСУ дискутовали су о преспективама развоја Мреже и приоритетима ангажовања у наредном периоду. Приоритетни задатак и циљ који се наметао је да Мрежа мора да ојача и буде подршка сваком од појединачних центара али и отворена за све предлоге и сугестије  центара. Важан елемент је сарадња са осталим институцијама система које се баве образовањем. Такође, јачање кадровских капацитета сваког центра је веома значајан задатак, као и подршка школама, процес LLL.... Генерално, одрживост Мреже и сваког од центара је основно питање којим се у наредном периоду треба бавити.

Запослени у стручним службама регионалних центара разматрали су систем вредновање стручног усавршавања унутар установе, где се дискутовало о члановима Правилника 26 и 27, тј, како распоредити 44 сата усавршавања на нивоу установе. У раду ове групе учествовали су представници ЗУОВ-а.

Другог дана, радионица је настављена сумирањем договорених закључака првог дана и наставком планирања активности у 2013.години те утврђивању годишње буџета.

Рад је завршен у касним поподневним часовима.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији