Регионални центар Смедерево

Serbian English

Европска недеља / Ноћи истраживача

Поштовани,


ПОЗИВАМО ВАС

да учествујете у

ЕВРОПСКОЈ НЕДЕЉИ / НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА


која ће се ове године одржати од 23. до 27. новембра, 2020. године у Регионалном центру Смедерево.

 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

IMPRES семинар о мрежи предшколских установа

У организацији заједничког пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Европске уније „Унапређивање предшколског васпитања и образовања у Србији“ (IMPRES) у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању у Смедереву почео је семинар  „Развијање управљања и оптимизиција предшколског васпитања и образовања у општини”.
Семинар је отворио Мишел Крепон, вођа IMPRES пројекта. Крепон је нагласио да је скуп у Смедереву наставак пројектних активности које имају циљ да се, у 15 локалних самоуправа које су укључене у IMPRES пројекат, организује мрежа институција и организација које се баве предшколским васпитањем и образовањем деце у циљу оптимизације просторних капацитета, бољег планирања потреба и повећања доступности за децу из осетљивих група. Он је рекао да је циљ семинара и да се повећају капацитети учесника у области оптимизације предшколске мреже на локалном нивоу. IMPRES пројекат пружиће подршку предшколским установама које су укључене у пројекат да остваре ове циљеве.

Слике - ускоро

Предавачи на семинару су Бранка Павловић и Кари Питканен, експерти на пројекту.Семинару који ће трајати до 1. фебруара 2013. присуствују представници локалних самоуправа и предшколских установа које су укључене у IMPRES пројекат из Пожаревца, Аранђеловца и Петровца на Млави као и из Смедерева, Зајечара, Бора и Новог Пазара које су укључене у пројекат УНИЦЕФ-а Србија „Вртићи без граница - више могућности за учење и развој деце раног узраста“.
IMPRES пројекат се реализује са циљем унапређења услова за предшколско васпитање и образовање деце, посебно оне из осетљивих група, да се побољша квалитет понуде предшколских програма и прошире просторни капацитети предшколских установа у Србији.
Пројекат IMPRES финансира Европска унија са 3,75 милиона евра бесповратне помоћи из претприступних IPA фондова. Пројекат имплементира SOFRECO са партнерима Early Years и Internationaler Bund. Пројекат је започет у фебруару 2011, а трајаће до јануара 2014.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији