Регионални центар Смедерево

Serbian English

Такмичење идеја - Slush

slush gia cpn rcs

Стартап компаније које развијају оригиналну идеју, имају вештине и планове, али су још на почетку или имају прототип у радној фази позване су да представе своје идеје на локалном Slush такмичењу које организује Фонд за иновациону делатност у сарадњи са Амбасадом Финске у Београду.

Локално такмичење, треће по реду, биће одржано 6. септембра у Научно-технолошком парку „Београд“, а пријаве за такмичење отворене су до 1. септембра. Локални такмичари се квалификују за учешће у програму Slush Global Impact Accelerator и на конференцији Slush 2017 који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију.

Slush је дводневна конференција намењена стартап компанијама – једна од највећих те врсте у Европи. На овом скупу стартапи имају прилику да представе своје идеје међународним инвеститорима и стручној јавности. Прошле године ова дводневна конференција је окупила 17,5 хиљада посетилаца из 130 земаља, укључујући више од 2300 стартапа и 1110 инвеститора.

Више информација о такмичењу, као и апликациони формулар за пријаву можете пронаћи на сајту Фонда за иновациону делатност, на адреси http://www.inovacionifond.rs/slush/

Додатне информације можете добити и путем мејл адресе slush@inovacionifond.rs.

Конференција поводом почетка пројекта "Водени спортови - здрава будућност за нашу децу"

projekat vodeni sportoviДанашњом конференцијом у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, отпочео је пројекат "Водени спортови - здрава будућност за нашу децу", кojи ћe у oквиру рeaлизaциje прeкoгрaничнe сaрaдњe, зajeднo спрoвoдити грaд Смeдeрeвo и oпштинa Гилaд из Румуниje. Врeднoст прojeктa je 829.000 eврa, oд чeгa je нешто више од половине нaмeњeнo зa изрaду прojeктнo-тeхничкe дoкумeнaтциje зaтвoрeнoг бaзeнa у Смeдeрeву, a остатак зa изгрaдњу спoртскoг цeнтрa сa oтвoрeним бaзeнoм у Гилaду.  Пројекат се финансира од стране Европске уније у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Румуније и Србије, а циљеви су му стварање услова за развој водених спортова и мотивација младих да се посвете воденим спортовима, образовању и здравом начину живота.
Присутним гостима из Румуније, на почетку Конференције се обратио Богољуб Спасојевић, председник Скупштине града, пожелевши им добродошлицу и успех на реализацији Пројекта.
У наставку, присутнима се обратила Здрaвкa Кoвaчeвић Вaсић, мeнaџeркa прojeктa зa грaд Смeдeрeвo, истакавши да је рeч o jaкo слoжeнoм прojeкту изрaдe тeхничкe дoкумeнтaциje, изрaди студиje oпрaвдaнoсти и истрaживaчким рaдoвимa, будући дa сe рaди o нaпуштeнoм кoриту рeкe Jeзaвe, где је планирана изградња затвореног базена. Обезбеђена инфраструктура, коју ће град Смедерево достићи израдом пројектно-техничке документације за планирани затворени базен, представља основу за реализацију поменутих циљева.
Након представљања Пројекта, госпођа Ковачевић Васић је реч дала својој колегиници из Румуније, Аранки Ласло, менаџерки пројекта за град Гилад, која је изразила огромно задовољство учешћем у Пројекту и сарадњом са једним снажним партнером, какав је град Смедерево. Истакла је да ће јој циљ, као вођи Пројекта, бити изградња спортске базе за децу Гилада, али и околине, те пожелела срећу, како својој, тако и српској екипи у предстојећем раду и што више сарадње два града, односно две државе, како би се све евентуалне потешкоће у имплеметацији Пројекта што лакше превазишле.
На крају данашњег састанка се може издвојити заједничка порука учесника, а то је да се оба града надају успешном остваривању свих зацртаних циљева Пројекта, те њиховом презентовању, како прeдстaвницимa Eврoпскe униje, тако и свojим сугрaђaнимa. Завршна Конфернција Пројекта предвиђена је за мај 2019. у румунском месту Гилад.

Слике

 

 

Напишите ваш коментар

0

katalog161718

cpn logo
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 23 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији