Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Промоција Зборника радова научног скупа „Смедеревски крај 1918-1941“ у организацији Историјског архива у Смедереву

DSCF4814Свесни чињенице да су завичајна историја и културно наслеђе недовољно истражени, а увидевши и очиту експанзију публицистичког и ненаучног приступа у њиховом проучавању, Историјски архив у Смедереву је одлучио да дā свој допринос употпуњавању знања о историји смедеревског краја и да и на тај начин промовише високе стандарде у научно-истраживачком раду у области друштвено-хуманистичких наука. Вођени том идејом пре нешто више од годину дана, 6. и 7. октобра 2016.Године, организовали смо научни скуп са темом „Смедеревски крај 1918-1941“.
 
Наша идеја је била да ангажовањем истраживача из различитих научних области расветлимо, протумачимо и широј јавности представимо недовољно истражен период локалне међуратне историје, као време полетног опоравка економије, пораста индустријских капацитета, градитељске активности, политичке ангажованости грађанства и значајног напретка на пољу културних и просветних делатности. Иако је првобитна замисао била окупљање младих колега истраживача са територије Смедерева и околине чије је поље истраживања везано за завичајно наслеђе, наш архив је наишао на одзив еминентних стручњака са Филозофског факултета у Београду, Филозофског факултета у Новом Саду и Института за новију историју Србије, као и самосталних истраживача што је допринело да овај научни скуп поприми значајније размере од првобитно замишљених.
Током два дана а у оквиру три сесије, научници и истраживачи из Београда, Новог Сада, Смедерева, Смедеревске Паланке и других градова, представили су у форми научних радова своја најновија сазнања на тему Смедерева и смедеревског краја између два светска рата. Изложени радови сада су пред нама у штампаном издању у виду Зборника радова који је данас представљен у Регионалном центру Смедерево.
На представљању Зборника су говорили проф. др Александар Кадијевић, редовни професор Филозофског факултета у Београду и један од уредника Зборника, др Ана Костић Ђекић, асистент на Филозофском факултету у Београду, мастер историчар Немања Девић и Данијела Милошевић, директор Историјског архива у Смедереву.

Слике

 

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 135 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији