Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Промоција Зборника радова научног скупа „Смедеревски крај 1918-1941“ у организацији Историјског архива у Смедереву

DSCF4814Свесни чињенице да су завичајна историја и културно наслеђе недовољно истражени, а увидевши и очиту експанзију публицистичког и ненаучног приступа у њиховом проучавању, Историјски архив у Смедереву је одлучио да дā свој допринос употпуњавању знања о историји смедеревског краја и да и на тај начин промовише високе стандарде у научно-истраживачком раду у области друштвено-хуманистичких наука. Вођени том идејом пре нешто више од годину дана, 6. и 7. октобра 2016.Године, организовали смо научни скуп са темом „Смедеревски крај 1918-1941“.
 
Наша идеја је била да ангажовањем истраживача из различитих научних области расветлимо, протумачимо и широј јавности представимо недовољно истражен период локалне међуратне историје, као време полетног опоравка економије, пораста индустријских капацитета, градитељске активности, политичке ангажованости грађанства и значајног напретка на пољу културних и просветних делатности. Иако је првобитна замисао била окупљање младих колега истраживача са територије Смедерева и околине чије је поље истраживања везано за завичајно наслеђе, наш архив је наишао на одзив еминентних стручњака са Филозофског факултета у Београду, Филозофског факултета у Новом Саду и Института за новију историју Србије, као и самосталних истраживача што је допринело да овај научни скуп поприми значајније размере од првобитно замишљених.
Током два дана а у оквиру три сесије, научници и истраживачи из Београда, Новог Сада, Смедерева, Смедеревске Паланке и других градова, представили су у форми научних радова своја најновија сазнања на тему Смедерева и смедеревског краја између два светска рата. Изложени радови сада су пред нама у штампаном издању у виду Зборника радова који је данас представљен у Регионалном центру Смедерево.
На представљању Зборника су говорили проф. др Александар Кадијевић, редовни професор Филозофског факултета у Београду и један од уредника Зборника, др Ана Костић Ђекић, асистент на Филозофском факултету у Београду, мастер историчар Немања Девић и Данијела Милошевић, директор Историјског архива у Смедереву.

Слике

 

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 68 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији