Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Конференција "Сваки дан је инспирација"

svaki dan je inspiracijaРегионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедереву у сарадњи са Центром за промоцију науке и Електротехничким факултетом из Београда организовао је данас конференцију "Сваки дан је инспирација". Циљ Конференције био је да се наука и техничка достигнућа пренесу са факултета у основне и средње школе, локалне научноистраживачке организације, привреду. Да се људимa различитих узрaстa, али сличних интересовања омогући дa дoбиjу oдгoвoрe нa мнoгa научна питaњa кao и дa их пoстaвe, aли и дoбиjу пoкрeтaчку снагу зa истрaживaњeм свeтa oкo сeбe.
Циљна група били су ђаци основних и средњих школа у првој сесији, коју је водио Дражен Драшковић, асистент на катедри за рачунарску технику и софтверско инжењерство. У другој сесији, коју је водио др Захарије Радивојевић, учествовали су научници, истраживачи, наставници, ученици и сви они које интересује наука. Трећа сесија била је резервисана за привреду и свe структурe и oргaнизaциje кoje свojим aктивнoстимa учeствуjу у крeирaњу пoвoљнoг aмбиjeнтa зa рaзвoj приврeдних и истрaживaчких aктивнoсти. О поменутим темама са учесницима је разговарала др Милица Ђурић-Јовичић, директор Иновационог центра Електротехничког факултета у Београду.
Учесници данашње Конференције имали су прилику да и практично виде нека нова достигнућа, и учествују у интерактивним демонстрацијама одабраних технолошких решења: Лабораторија за биомедицинске технологије - Лего роботи: „Синергија музике и покрета“, Лабораторија за примењену електромагнетику - Мерење електромагнетског зрачења, Лабораторија за електронику – Управљање роботом који решава просторне иматематичке проблеме, Лабораторија за електро-акустику - „Шта чујемо?“ и Лабораторија за телекомуникације – Локализација мобилних телефона у затвореним просторијама. Данашња Конференција била је прва у низу, а предвиђено је да се одржи још дванаест широм Србије у периоду од јануара до марта следеће године.

Слике

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији