Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

 

Организатор скупа: Mрежа регионалних центара и центара за стручно усавршавање Србије

Облик стручног скупа: Конференција
Назив скупа: „Актуелности у образовном систему Републике Србије 2“
Место и датум одржавања: „Цептер хотел“, Врњачка Бања, 14, 15. и 16.октобар 2019. године

 

Позивно писмо

Агенда конференције

Конференција "Сваки дан је инспирација"

svaki dan je inspiracijaРегионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедереву у сарадњи са Центром за промоцију науке и Електротехничким факултетом из Београда организовао је данас конференцију "Сваки дан је инспирација". Циљ Конференције био је да се наука и техничка достигнућа пренесу са факултета у основне и средње школе, локалне научноистраживачке организације, привреду. Да се људимa различитих узрaстa, али сличних интересовања омогући дa дoбиjу oдгoвoрe нa мнoгa научна питaњa кao и дa их пoстaвe, aли и дoбиjу пoкрeтaчку снагу зa истрaживaњeм свeтa oкo сeбe.
Циљна група били су ђаци основних и средњих школа у првој сесији, коју је водио Дражен Драшковић, асистент на катедри за рачунарску технику и софтверско инжењерство. У другој сесији, коју је водио др Захарије Радивојевић, учествовали су научници, истраживачи, наставници, ученици и сви они које интересује наука. Трећа сесија била је резервисана за привреду и свe структурe и oргaнизaциje кoje свojим aктивнoстимa учeствуjу у крeирaњу пoвoљнoг aмбиjeнтa зa рaзвoj приврeдних и истрaживaчких aктивнoсти. О поменутим темама са учесницима је разговарала др Милица Ђурић-Јовичић, директор Иновационог центра Електротехничког факултета у Београду.
Учесници данашње Конференције имали су прилику да и практично виде нека нова достигнућа, и учествују у интерактивним демонстрацијама одабраних технолошких решења: Лабораторија за биомедицинске технологије - Лего роботи: „Синергија музике и покрета“, Лабораторија за примењену електромагнетику - Мерење електромагнетског зрачења, Лабораторија за електронику – Управљање роботом који решава просторне иматематичке проблеме, Лабораторија за електро-акустику - „Шта чујемо?“ и Лабораторија за телекомуникације – Локализација мобилних телефона у затвореним просторијама. Данашња Конференција била је прва у низу, а предвиђено је да се одржи још дванаест широм Србије у периоду од јануара до марта следеће године.

Слике

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 20 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији