Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Округли сто "Програми у предшколском васпитању и образовању"

bapta nslБАПТА – Балкански савез удружења васпитача (Balkanski savez udruženja/udruge vaspitača/odgajatelja / Balkans Alliance of Preschool Teacher's Associations) у сарадњи са ПУ „Наша радост" Смедерево, у оквиру вишедневних програма посвећених предшколском образовању и васпитању, организовао је у нашем Центру округли сто ,,Програми у предшколском васпитању и образовању" са циљем размене стручних искустава васпитача балканских земаља.

Скуп међународног карактера одржан је 17. маја у Регионалном центру Смедерево, а гости наше установе и нашег града били су васпитачи из Србије, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Словеније, Македоније и Црне Горе, као и директори свих предшколских установа из Подунавског округа.

У име ПУ „Наша радост“ присутне васпитаче поздравила је директорка Мирјана Ћосић која је са поносом истакла да је Смедерево домаћин овог међународног скупа који је од релевантног значаја за развој предшколског образовања и васпитања.

Миша Ивковић, помоћник градоначелнице за образовање, поздравио је госте у име др Јасне Аврамовић, градоначелнице Смедерева и локалне самоуправе, рекавши у коликој мери наш град улаже значајна средства у развој предшколског образовања и васпитања, не само када је реч о отварању или обнављању ресурса вртића, него и када је реч о квалитету услуга.

Пожелевши успешан рад на округлом столу и квалитетне дискусије и презентације, Миљана Кравић, в. д. директора РЦ Смедерево, истакла је да су васпитачи особе које брину о деци током њиховог боравка у предшколској установи, али и особе које децу негују, образују и усмеравају на прави пут од почетка живота. Према речима Миљане Кравић сложена и одговорна функција васпитача одређена је особинама васпитача, његовим способностима и знањем и управо зато су овакви сусрети, на којима се размењују искуства из праксе, важни за успешно деловање васпитача и побољшање квалитета рада на корист наших малишана у савременом добу које пред нас поставља нове изазове.

Васпитаче Балкана поздравио је и Алија Лапо, председник Скупштине Балканског савеза удружења васпитача, Љиљана Тодоровић, председник Скупштине Савеза удружења васпитача Србије, и Слободанка Радосављевић, председник Управног одбора Савеза удружења васпитача Србије и председник Управног одбора Балканског савеза удружења васпитачa, која је са радошћу и поносом закључила да је Смедерево добар домаћин овог значајног скупа, као и да су васпитачи они на којима се темељи будућност генерација.

Округли сто представљао је завршницу сусрета васпитача Балкана у Смедереву који су претходних дана имали прилику да се у објектима ПУ „Наша радост“ упознају са методама и иновацијама у раду наше установе, али и да смедеревским васпитачима пренесу своја драгоцена искуства. У даљем току рада на округлом столу, након презентације ПУ „Наша радост“, говорило се о вредносним димензијама програма предшколског образовања и васпитања, полазиштима у основама програма којима се омогућава интегрисана брига за дете и породицу у контексту друштвеног окружења и о компетентности васпитача за примену Програма предшколског васпитања и образовања.

Великим скупом међународног карактера и разменом искустава унапређена је у огромној мери сарадња васпитача Србије и земаља у окружењу, а према речима гостију након завршене диксусије, сви су понели дивне утиске из Регионалног центра и Смедерева.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 182 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији