Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Srecna Nova godina

Развојни програм "Swiss PRO" – информативна сесија о јавним позивима

swspr nslУ понедељак, 2. јула у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево одржана је информативна сесија на којој је представљен развојни програм „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“ и Јавни позив за подршку организацијама цивилног друштва и локалним самоуправама за спровођење социјално-иновативних пројеката усмерених ка рањивим групама.

На информативној сесији у Смедереву представници цивилног сектора, градова и општина са територије Подунавског и Браничевског округа су од Наташе Ивановић, програмске службенице за социјално укључивање у оквиру овог пројекта, добили све релевантне информације о додели бесповратних средстава, о свим фазама и неопходним корацима – од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву до добијања бесповратне помоћи за спровођење социјално-иновативних пројеката.

Јавни позиви за пројекте, чија је укупна вредност 420 000 евра, отворени су до 3. августа, а предност приликом конкурисања имају организације у цивилном сектору са доказаним искуством у спровођењу пројеката усмереним ка рањивим групама. Мото позива је „Нове идеје по мери заједнице“ и он имплицира сагледавање потреба на локалном нивоу за одређену рањиву групу и осмишљавање социјално-иноватних програма, односно начина како да се тим потребама одговори у циљу побољшања запошљавања, веће доступности јавних услуга у области просвете, здравства или социјалне заштите.

Развојни програм Swiss PRO финансира Влада Швајцарске кроз Швајцарску агенцију за развој и сарадњу (SDC). Програм у Србији спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, а партнер на пројекту је Влада Републике Србије, односно њене институције - Министарство државне и локалне самоуправе и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Наведени програм обухвата 99 градова и општина у Србији (Шумадија и Западна Србија, Јужна и Источна Србија). Вредност  овог програма је у износу од 5.800.000 евра.

Више о Јавном позиву: http://www.swisspro.org.rs/ktext/javni-poziv-za-podrsku-organizacijama-civilnog-drustva-za-sprovodenje-socijalno-inovativnih-projekata

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији