Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Пилот-радионица "Ја сам програмер"

jsmprgrmr nslУ оквиру програма Научног клуба Смедерево у уторак, 3. јула у нашем Центру реализована је пилот-радионица „Ја сам програмер“ намењена ученицима нижих разреда основних школа. Под мотоом „Играј се и програмирај“ овај програм је осмишљен тако да код деце развија тимски дух, креативно и критичко размишљање, као и алгоритамско и рачунарско размишљање.

Програмирање је вештина уз коју деца, кроз игру и њима прилагођене садржаје, могу да развијају способност решавања комплексних проблема. На радионици, на којој су смедеревски ученици од првог до четвртог разреда који немају предзнања из области програмирања, у одличној атмосфери, уз игру усвајали нове појмове и учили кроз занимљиву игру, медијатори  Иван Станимировић, инжењер рачунарства са другим програмерима и педагозима, користили су игру на табли која је заснована на програмском језику „Лого“, иначе прихваћеном као стандард за учење алгоритамског мишљења.

Осим што су стекли нова знања, деца су се сјајно забавила и показала изузетну сналажљивост и интересовање, тако да су реализатори радионице имали одличну повратну информацију о оправданости и квалитету програма. Сви учесници су добили уверења о похађаној обуци и пригодне поклоне, а на крају су своје утиске изнели и родитељи којима су реализатори дали све релевантне информације о планираним програмима, њиховим садржајима и циљевима.

Будући да је пилот-радионица изазвала велико интересовање деце и родитеља, првенствено због актуелности теме, идеја је да се, уз подршку Научног клуба Смедерево, јесењи период искористи за дуже обуке чији ће садржаји бити прилагођени различитом узрасту – предшколцима, млађим и старијим основцима који ће моћи да на креативан и интересантан начин лако обогате знање и развију вештине из области програмирања.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 28 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији