Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Актив директора основних и средњих школа Смедерева

aktvdrkt nslРади што боље припреме за почетак школске 2018/2019. године данас је у нашем Центру одржан састанак Актива директора основних и средњих школа са територије Града Смедерева. Састанку Актива су присуствовали градоначелница др Јасна Аврамовић, Владимир Јањић, члан Градског већа за ресор просвете и образовања, Велиша Јоксимовић, руководилац Школске управе Пожаревац, представници градске просветне инспекције и представници Полицијске управе Смедерево.

Теме на састанку Актива директора биле су бројне и разноврсне. Велиша Јоксимовић, руководилац ШУ Пожаревац, заједно са Драгицом Голубовић, председницом Актива, обавестио је директоре школа о свим текућим активностима које се морају реализовати и испратити како би на почетку новог школског периода рада све функционисало у најбољем реду. Било је речи о технолошким вишковима, вођењу школске евиденције, слободним активностима, пројектној настави, реформисаним плановима и програмима за одређене разреде основне школе и гимназија, усаглашавању школског календара на нивоу града, програму „Основи безбедности код деце“ који ће наставити да се реализује са ученицима првог, четвртог и шестог разреда основне школе, али и о новој мрежи школа на територији Смедерева и још многим другим темама које су од релевантне важности пред почетак нове школске године. Представници руководства Града Смедерева су поново изразили став да је блиска и квалитетна сарадња школа и локалне самоуправе предуслов за напредак у области образовања у нашем граду.

Подсећајући на законску обавезу стручног усавршавања, на значај перманентног и целоживотног учења, али и на сврху постојања наше установе која треба да буде други дом просветних радника, лекара, социјалних радника и припадника свих других делатности који у оквиру свог рада имају образовне обуке, на крају састанка Миљана Кравић, в. д. директора РЦ Смедерево, позвала је директоре школа на бољу сарадњу ради испуњавања заједничких задатака – стручног усавршавања просветних радника и промоције науке и истраживања код ученика.

Како је примарни циљ рада наше установе да сви наставници, васпитачи и стручни сарадници имају прилику да се стручно усавршавају и како би се неутралисали проблеми који су досад постојали, предлог Миљане Кравић, в. д. директора, о новом начину пријаве просветних радника за семинаре, наишао је на одобравање директора школа. Више се неће уважавати индивидуалне пријаве наставника, него ће школе пријављивати своје раднике за семинаре. Директорима школа дате су сугестије о изради планова стручног усавршавања које ће проследити Центру, а обавештени су и о обележавању европске манифестације „Ноћ истраживача“ у Смедереву којим ће наша установа заједно са Музејoм у Смедереву и Центром за промоцију науке да уврсти наш град на мапу великих европских дешавања у области популарисања науке и истраживања.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 159 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији