Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завиримо у свемир – обележавање Светске недеље свемира у нашем Центру

svtskndljsvrm nslКреативност на делу, едукативни садржаји обојени занимљивошћу, узвици одушевљења, радост и понос због открића лепота науке, задовољство малишана, али и нас одраслих - утисци су који су обојили најлепшим бојама обележавање Светске недеље свемира у РЦ Смедерево. Догађајем „Завиримо у свемир“, који је обухватио две радионице на којима су наши гости били ученици нижих разреда смедеревских градских школа ОШ „Димитрије Давидовић“, ОШ „Бранислав Нушић“, ОШ ,,Јован Јовановић Змај" у Смедереву и ОШ ,,Иво Лола Рибар" у Скобаљу, пошли смо на чудесни пут кроз тајне галаксије и свемира са учитељицама Невеном Перић и Соњом Милетић.

Након изненађења за добродошлицу, прављења балона од сапунице испред зграде Центра, наши драги гости, смедеревски мали основци, кроз гледање филма о свемиру, певање песмица на енглеском језику, цртање и истраживање различитих врста информација, обогатили су своје знање о свемиру, планетама Сунчевог система и првим путницима у свемир на најлепши начин.
Имали смо правог малог астронаута, ракету најлепших боја, Земљу и друге планете Сунчевог система. Играли смо се холограмима, проверавали научено такмичећи се у занимљивом квизу, а на крају направили и малу изложбу дечјих цртежа који одушевљавају својом лепотом.

Два дана су просторије Регионалног центра Смедерево чиниле један мали свемир из којег се надалеко, све до далеких висина и најудаљенијих звезда, шири магија знања и дивног дружења...

О Светској недељи Свемира

Светска недеља свемира (World Space Week) је међународна манифестација чији је примарни циљ да се низом догађаја организованих широм света у друштву подстакне интересовање за свемир, свемирске науке и образовање.

Обележава се сваке године у периоду од 4. до 10. октобра. У обележавању ове манифестације учествују свемирске агенције, авио-компаније, школе, планетаријуми, музеји, астрономска друшта и друге заинтересоване институције широм света.

Генерална Скупштина Уједињених нација је прогласила Светску недељу Свемира 1999. године за међународну манифестацију. Обележавање Светске недеље Свемира је под вођством УН комитета за мирољубиво коришћење свемира  (COPUOS) и УН Кaнцеларије за послове свемира (ООSА).

World Space Week Association (WSWA) је организација основана 1981. године и представља једну од најстаријих светских образовних организација о свемиру. Данас је она поносни партнер Уједињених нација у организацији Светске недеље Свемира на глобалном нивоу. WSWA окупља и подржава светску мрежу националних координатора и организатора догађаја везаних за недељу свемира. WSWA је невладина, непрофитна, међународна организација смештена у Сједињеним Америчким Државама.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 73 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији