Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

ЦПН радионица ,,Нушић и Смедерево у очима калиграфа"

nscsmdrv nsl,,Нушић и Смедерево у очима калиграфа" нови је пројекат подржан од стране Центра за промоцију науке, осмишљен са циљем да се продубе знања и вештине калиграфије, које су прошле године стекли ученици током рада на пројекту „Дворска канцеларија деспота Ђурђа Бранковића“.

Пројекат ће се састојати од низа радионица за две групе полазника, основце и средњошколце. На радионицама ће се ученици упознати са основним алатима и техником рада у племенитој вештини калиграфије, учиће се стрпљењу и развијати естетски укус.

Тема је ове године мало савременија и везана за 19. век, Смедерево и везу Бранислава Нушића, највећег српског комедиографа са Смедеревом.

У Регионалном центру Смедерево одржане су прве две радионице на којима је учествовало 20 основаца и 16 средњошколаца. Аутори и реализатори пројекта Вишња Васиљевић, Мирослав Миленковић и Марија Милешић појаснили су шта је циљ пројекта - мало такмичење међу групама у прављењу плаката на тему пројекта. Завршница ће бити велика изложба свих радова.

Ученици су најпре усвојили основна знања о историји писма и историји плаката, а након тога је следило вежбање. Због занимљивости и креативности овог пројекта већ на почетку стекао се утисак да су многи пожелели да радионица потраје дуже.

Следећи сусрет заказан је за две недеље, али су основци и средњошколци, будући мајстори калиграфије, добили пера и упутства да вежбају сваки дан по мало како би им се рука навикла на перо.

Групе су за наредни сусрет, уз упутства о техници коју ће користити и одабир боје папира, добиле задатак да осмисле један плакат који ће приказати Нушића и Смедерево.

На крају су се поздравили са, по њиховим речима, уобичајено предусретљивим домаћинима Регионалног центра уз искрене жеље за новим сусретом када ће наставити да развијају своје вештине.

Опширније о пројекту на: https://dispodunavskiokrug.wordpress.com/%D0%BD%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%9B-%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE-%D1%83-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B0/

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 27 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији