Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завршена још једна активност пројекта „Водени спортови - здрава будућност за нашу децу“

bdcnstznsdc nslТрећи састанак у реализацији пројекта „Водени спортови - здрава будућност за нашу децу“, који Град Смедерево спроводи у сарадњи са Општином Гилад (Румунија) у оквиру реализације ,,Интерег-ИПА" програма (Interreg-IPA Program) и прекограничне сарадње Румуније и Србије, финансиране од стране Европске уније, одржан је данас у Регионалном центру Смедерево уз присуство представника локалних самоуправа које у пројекту учествују и представника Агенције ,,С консалтинг".

Циљ састанка била је размена искустава између образовних институција Града Смедерева и Општине Гилад. Представници обе стране дискутовали су о проблемима, потребама циљних група и мерама за боље функционисање школских програма, као и предлог евентуалних ваннаставних активности које би допринеле локалној заједници.

Данашњи млади људи проводе време углавном испред телевизора и рачунара, а према релеватним истраживањима постоји очигледан недостатак физичке активности међу младима у прекограничном региону. Примарни циљ овог пројекта јесте побољшање услова за здрав раст и развој младих људи у прекограничним регијама кроз побољшану јавну инфраструктуру и промоцију спорта. Пројектни приступ је подршка младима у прекограничном региону кроз предвиђене активности које се реализују током пројекта, као што су: едукативни догађај за младе, размена искустава између наставника и доносилаца одлука у локалној заједници, организација летњих кампова за младе, израда техничке документације за затворени базен у Смедереву и изградња воденог центра за децу у Гиладу, као и подизање свести путем медијске кампање и промотивних материјала.

Пројекат има за циљ да мотивише младе да се посвете образовању, спорту и здравијем начину живота, проширује њихове хоризонте кроз упознавање различитих култура и развија заједничке активности међу ученицима сличног узраста. Овај пројекат ће допринети бољој умрежености између територија које су обухваћене овим програмом (Подунавски округ и округ Тимиш). Такође, са реализацијом пројектних активности биће обезбеђена основна инфраструктура за водене спортове, а млади људи на овој територији ће бити боље повезани и мотивисанији за развој колективних водених спортова и других активности. Заједничка акција ће довести до превенције раног напуштања школе и смањења употребе дрога, алкохола и цигарета међу младима.

Приступ који се примењује је да се активно укључе циљне групе и корисници у имплементацију активности пројекта кроз образовне догађаје, размену искустава, летње кампове, медијску кампању и промотивне материјале који ће се дистрибуирати у прихватљивом подручју (Подунавски округ и округ Тимиш).

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 133 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији