Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Завршена још једна активност пројекта „Водени спортови - здрава будућност за нашу децу“

bdcnstznsdc nslТрећи састанак у реализацији пројекта „Водени спортови - здрава будућност за нашу децу“, који Град Смедерево спроводи у сарадњи са Општином Гилад (Румунија) у оквиру реализације ,,Интерег-ИПА" програма (Interreg-IPA Program) и прекограничне сарадње Румуније и Србије, финансиране од стране Европске уније, одржан је данас у Регионалном центру Смедерево уз присуство представника локалних самоуправа које у пројекту учествују и представника Агенције ,,С консалтинг".

Циљ састанка била је размена искустава између образовних институција Града Смедерева и Општине Гилад. Представници обе стране дискутовали су о проблемима, потребама циљних група и мерама за боље функционисање школских програма, као и предлог евентуалних ваннаставних активности које би допринеле локалној заједници.

Данашњи млади људи проводе време углавном испред телевизора и рачунара, а према релеватним истраживањима постоји очигледан недостатак физичке активности међу младима у прекограничном региону. Примарни циљ овог пројекта јесте побољшање услова за здрав раст и развој младих људи у прекограничним регијама кроз побољшану јавну инфраструктуру и промоцију спорта. Пројектни приступ је подршка младима у прекограничном региону кроз предвиђене активности које се реализују током пројекта, као што су: едукативни догађај за младе, размена искустава између наставника и доносилаца одлука у локалној заједници, организација летњих кампова за младе, израда техничке документације за затворени базен у Смедереву и изградња воденог центра за децу у Гиладу, као и подизање свести путем медијске кампање и промотивних материјала.

Пројекат има за циљ да мотивише младе да се посвете образовању, спорту и здравијем начину живота, проширује њихове хоризонте кроз упознавање различитих култура и развија заједничке активности међу ученицима сличног узраста. Овај пројекат ће допринети бољој умрежености између територија које су обухваћене овим програмом (Подунавски округ и округ Тимиш). Такође, са реализацијом пројектних активности биће обезбеђена основна инфраструктура за водене спортове, а млади људи на овој територији ће бити боље повезани и мотивисанији за развој колективних водених спортова и других активности. Заједничка акција ће довести до превенције раног напуштања школе и смањења употребе дрога, алкохола и цигарета међу младима.

Приступ који се примењује је да се активно укључе циљне групе и корисници у имплементацију активности пројекта кроз образовне догађаје, размену искустава, летње кампове, медијску кампању и промотивне материјале који ће се дистрибуирати у прихватљивом подручју (Подунавски округ и округ Тимиш).

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 78 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији