Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Srecna Nova godina

Завршена још једна активност пројекта „Водени спортови - здрава будућност за нашу децу“

bdcnstznsdc nslТрећи састанак у реализацији пројекта „Водени спортови - здрава будућност за нашу децу“, који Град Смедерево спроводи у сарадњи са Општином Гилад (Румунија) у оквиру реализације ,,Интерег-ИПА" програма (Interreg-IPA Program) и прекограничне сарадње Румуније и Србије, финансиране од стране Европске уније, одржан је данас у Регионалном центру Смедерево уз присуство представника локалних самоуправа које у пројекту учествују и представника Агенције ,,С консалтинг".

Циљ састанка била је размена искустава између образовних институција Града Смедерева и Општине Гилад. Представници обе стране дискутовали су о проблемима, потребама циљних група и мерама за боље функционисање школских програма, као и предлог евентуалних ваннаставних активности које би допринеле локалној заједници.

Данашњи млади људи проводе време углавном испред телевизора и рачунара, а према релеватним истраживањима постоји очигледан недостатак физичке активности међу младима у прекограничном региону. Примарни циљ овог пројекта јесте побољшање услова за здрав раст и развој младих људи у прекограничним регијама кроз побољшану јавну инфраструктуру и промоцију спорта. Пројектни приступ је подршка младима у прекограничном региону кроз предвиђене активности које се реализују током пројекта, као што су: едукативни догађај за младе, размена искустава између наставника и доносилаца одлука у локалној заједници, организација летњих кампова за младе, израда техничке документације за затворени базен у Смедереву и изградња воденог центра за децу у Гиладу, као и подизање свести путем медијске кампање и промотивних материјала.

Пројекат има за циљ да мотивише младе да се посвете образовању, спорту и здравијем начину живота, проширује њихове хоризонте кроз упознавање различитих култура и развија заједничке активности међу ученицима сличног узраста. Овај пројекат ће допринети бољој умрежености између територија које су обухваћене овим програмом (Подунавски округ и округ Тимиш). Такође, са реализацијом пројектних активности биће обезбеђена основна инфраструктура за водене спортове, а млади људи на овој територији ће бити боље повезани и мотивисанији за развој колективних водених спортова и других активности. Заједничка акција ће довести до превенције раног напуштања школе и смањења употребе дрога, алкохола и цигарета међу младима.

Приступ који се примењује је да се активно укључе циљне групе и корисници у имплементацију активности пројекта кроз образовне догађаје, размену искустава, летње кампове, медијску кампању и промотивне материјале који ће се дистрибуирати у прихватљивом подручју (Подунавски округ и округ Тимиш).

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 131 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији