Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Обука за рад на CNC машинама

cncbk nslНаредна три дана наш Центар биће домаћин професорима Техничке школе из Књажевца који ће похађати обуку за рад на CNC машинама. Уз помоћ врсних стручњака, професора машинства Александра Јовановића и Вукашина Братића, сертификованих инструктора обуке са лиценцом компаније „Sherline“, гости из средње стручне школе из Књажевца имаће прилику да, кроз теоријски и практични део обуке, вешто и зналачки осмишљене и презентоване, усаврше своје вештине и поспеше компетенције како би даље унапредили наставну праксу у својој школи.

Програмирање CNC глодалица се примењује за поступке технолошке разраде сложене геометрије попут сложених 2D контура и запреминских модела предмета. Развојем хардвера и софтвера омогућен је даљи развој аутоматског управљања и различитих изведби комплексних конструкција NC и CNC машина.

Након упознавања са историјатом, поделом CNC машина, принципима програмирања, са тенденцијама у развоју CNC технологија и са основним карактеристикама CNC машина, полазници обуке моћи ће да обогате своје знање о конструкцијској и технолошкој документацији, основним принципима ручног програмирања, основним принципима и методици употребе стандардних CAD алата и основним принципима рачунарске технолошке разраде - CAM концепт.

У практичном делу обуке планирана је израда радних комада на CNC стругу, односно демонстрација на мањој дидактичкој глодалици. Циљ овог дела обуке је да полазници сами испрограмирају CNC машину, тј. израде пробне, машинске делове на компјутерски управљаним машинама.

Четвртог, последњег дана обуке планирана је посета Техничкој школи у Смедереву где ће се у кабинету за компјутерско управљање алатним машинама полазници обуке детаљно упознати са методологијом и наставним средствима која се већ више од десет година ефикасно и квалитетно користе у настави савремених образовних профила техничара за компјутерско управљање CNC машина и оператера машинске обраде,  стварајући од генерација ученика особе модерних вештина који и те како умеју да одговоре захтевима савременог дигиталног доба.

 

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 120 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији