Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Трећа еколошка конференција са међународним учешћем ,,Смедерево, еколошки град“

trcklsk nslУ Регионалном центру данас је отворена дводневна еколошка конференција са међународним учешћем „Смедерево, еколошки град“, трећа по реду коју организују Локални еколошки покрет из Смедерева и Географски факултет Универзитета у Београду,  уз подршку Министарства заштите животне средине и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Примарни циљ организатора конференције јесте да се широј јавности скрене пажња на важност очувања животне средине, као и да се презентује и унапреди научно-истраживачки рад у области екологије.

Актуелност и разноврсност тема, од којих првенствено треба истаћи примењиве аспекте заштите животне средине, опасности које прете нашој околини и окружењу у којем тренутно живимо, окренути ка одрживом развоју, окупила је велики број експерата из света науке и истраживања, академика и професора са различитих факултета Универзитета у Београду, Универзитета у Бањој Луци, Универзитета у Никшићу, Универзитета у Косовској Митровици, Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Крагујевцу, као и научнике са македонских универзитета.
Конференцију је отворио Миљан Илић, председник Локалног еколошког покрета, а испред локалне самоуправе, која је логистички подржала умногоме реализацију овог скупа, учеснике је поздравио Милош Томовић, члан Градског већа за ресор урбанизма и заштите животне средине, пожелевши им успешан рад и изразивши задовољство што ће резултат ове значајне конференције бити нов зборник научно-истраживачких радова о релевантним еколошким темама.

У даљем раду конференције која је регистрована у Народној библиотеци Србије, као и у светској бази научних скупова у Лондону, учесници су презентовали научно-истраживачке радове о заштити воде, ваздуха и земљишта, урбаној екологији, еколошком менаџменту, обновљивим изворима енергије и енергетској ефикасности, заштити шума и очувању природних вредности, еколошком инжењерингу, агроинжењерингу и производњи органске хране, управљању отпадом и систему рециклаже, еколошком туризму и одрживом развоју, еколошкој етици и еколошком образовању, просторном планирању у животној средини, акцидентима и процени утицаја на ризике у ванредним ситуацијама, превентивној медицини и екологији, значају ветерине у екологији, буци и информационим системима у животној средини.

Закључак који се наметнуо након првог дана рада био је да је од кључне важности да се организује што више оваквих научних скупова који би истакли у коликој мери је загађење у окружењу велико и који би понудили конкретна и у пракси примењива решења овог проблема.

Пратећи програм еколошке конференције чинила је мини-изложба радова ученика ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Вранову, направљених од шишарки, лишћа и рециклираног материјала, као и изложба фотографија „Еколошке школице“, пројекта едукативних радионица и других активности које је ова сеоска школа успешно реализовала у сарадњи са Локалним еколошким покретом у Смедереву.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 167 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији