Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Обележен „Сат програмирања“ и „Недеља програмирања“ у Центру

stprgmrnj nslИ овог децембра драги гости наше установе били су ученици четвртог разреда ОШ „Димитрије Давидовић“ у Смедереву, који су уз помоћ својих учитељица Невене Перић и Данијеле Маричић дали допринос обележавању „Сата програмирања“ („Hour of Code“), глобалне кампање коју подржавају највеће светске компаније попут Гугла, Фејсбука, Амазона, Мајкрософта и других, покрета са 10 милиона учесника који се организује у оквиру „Недеље програмирања“ („Computer Science Education Week“)  у преко 180 земаља широм света са циљем да се демистификује појам програмирања, популаризује кодирање и покаже како свако, без обзира на пол или узраст, може да научи основе програмирања и алгоритамског решавања проблема.

Било је задовољство посматрати узбуђене мале основце, подстакнуте ентузијазмом и жељом својих учитељица за унапређењем наставне праксе, како попут правих озбиљних програмера откривају тајне кодирања истовремено унапређујући вештине коришћења информационо-комуникационих технологија, али и логичко размишљање и креативност – све оне способности које чине основу за успех у 21. веку. Већ искусни, захваљујући учешћу у „Недељи програмирања“ претходних година, четвртаци ОШ „Димитрије Давидовић“ су овом приликом кодирали „Мајнкрафт“ авантуру.

На забаван начин, у видео-игри у којој је све изграђено од коцкастих блокова које играч може померати и слагати како му је воља и у којој је главни фокус на истраживању и прављењу различитих објеката, вредни смедеревски основци успели су да побољшају своје информатичко знање и да још више заволе програмирање. Изузетно интересовање које су показали, радозналост, упорност и мотивисаност са којима су приступили овој активности доказ су да је овакав иновативан приступ креирању наставе, у којем се акценат ставља на самосталност ученика и подстицај развоја њиховог истраживачког духа, једини исправни путоказ који треба следити у образовно-васпитном процесу савременог доба.

На крају „Сата програмирања“ радости учесника није било краја када су добили потврде о успешном учешћу у програму и разумевању основних постулата информатике, као ни њиховом поносу што су поново били део једног великог, светски распрострањеног покрета усмереног ка афирмисању дигиталних компетенција.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 91 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији