Регионални центар Смедерево

Serbian English

Поштовани просветни радници,

завршено је пријављивање за све бесплатне семинаре у јануару и фебруару јер се пријавио потребан број учесника. Нажалост није било места за све заинтересоване али ускоро биће нових семинара у понуди.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Srecna Nova godina

Обележен „Сат програмирања“ и „Недеља програмирања“ у Центру

stprgmrnj nslИ овог децембра драги гости наше установе били су ученици четвртог разреда ОШ „Димитрије Давидовић“ у Смедереву, који су уз помоћ својих учитељица Невене Перић и Данијеле Маричић дали допринос обележавању „Сата програмирања“ („Hour of Code“), глобалне кампање коју подржавају највеће светске компаније попут Гугла, Фејсбука, Амазона, Мајкрософта и других, покрета са 10 милиона учесника који се организује у оквиру „Недеље програмирања“ („Computer Science Education Week“)  у преко 180 земаља широм света са циљем да се демистификује појам програмирања, популаризује кодирање и покаже како свако, без обзира на пол или узраст, може да научи основе програмирања и алгоритамског решавања проблема.

Било је задовољство посматрати узбуђене мале основце, подстакнуте ентузијазмом и жељом својих учитељица за унапређењем наставне праксе, како попут правих озбиљних програмера откривају тајне кодирања истовремено унапређујући вештине коришћења информационо-комуникационих технологија, али и логичко размишљање и креативност – све оне способности које чине основу за успех у 21. веку. Већ искусни, захваљујући учешћу у „Недељи програмирања“ претходних година, четвртаци ОШ „Димитрије Давидовић“ су овом приликом кодирали „Мајнкрафт“ авантуру.

На забаван начин, у видео-игри у којој је све изграђено од коцкастих блокова које играч може померати и слагати како му је воља и у којој је главни фокус на истраживању и прављењу различитих објеката, вредни смедеревски основци успели су да побољшају своје информатичко знање и да још више заволе програмирање. Изузетно интересовање које су показали, радозналост, упорност и мотивисаност са којима су приступили овој активности доказ су да је овакав иновативан приступ креирању наставе, у којем се акценат ставља на самосталност ученика и подстицај развоја њиховог истраживачког духа, једини исправни путоказ који треба следити у образовно-васпитном процесу савременог доба.

На крају „Сата програмирања“ радости учесника није било краја када су добили потврде о успешном учешћу у програму и разумевању основних постулата информатике, као ни њиховом поносу што су поново били део једног великог, светски распрострањеног покрета усмереног ка афирмисању дигиталних компетенција.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 104 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији