Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Трибина „Наставничке вештине које доводе до бољих ученичких постигнућа“

trbnctlj nslКоје вештине треба да има наставник 21. века како би утицао на напредак и развој својих ученика – била је то примарна тема трибине „Наставничке вештине које доводе до бољих ученичких постигнућа“ коју је у петак, 7. децембра у РЦ Смедерево, у сарадњи са Савезом учитеља Републике Србије преко којег је стручни скуп и акредитован, организовало Друштво учитеља Смедерева (ДУОС) ради стручног усавршавања својих чланова, али и других наставника.

На почетку стручног скупа присутнима су се обратили Соња Милетић, новоизабрана председница ДУОС, и Коља Кољибабић, досадашњи председник стручног друштва учитеља, које већ годинама у Смедереву представља узоран пример доброг тимског рада, сарадње, многобројних активности и квалитета.

Након поздравних речи добродошлице и упознавања са програмом рада и циљевима трибине Ивана Благојевић, професор разредне наставе, педагошки саветник и саветник-спољни сарадник, представила је учесницима стручног скупа резултате релевантних истраживања о улози наставника у савременим моделима наставе.

Невена Перић, професор разредне наставе, специјалиста образовне технологије, мастер образовних политика и педагошки саветник, говорила је о савременом наставнику у савременој настави, примени иновативних модела наставе и учења попут пројектне наставе и амбијенталне наставе, о ИКТ у функцији наставе и учења, као и о праћењу и вредновању ученичких постигнућа.

Сузана Мијушковић, професор разредне наставе, представила је примере добре праксе кроз анализу часова наставног предмета Свет око нас у другом разреду основне школе, који су реализовани као огледни пример у Друштву учитеља Шабац са циљем да се подстакне пројектна настава коришћењем ИКТ у функцији стицања нових знања.

Евалуација ове садржајима и циљевима у наставној пракси умногоме примењиве трибине довела је предаваче и учеснике до истог закључка –наставник као креатор образовно-васпитног процеса мора да перманентно сагледава своје пропусте, ради на њиховом отклоњењу и усавршава своје многобројне компентенције не би ли одговорио многим захтевима савремене наставе која треба да резултира бољим постигнућима ученика. У том контексту иновације у наставном процесу не треба разумети као помодарство, него као преку потребу школе 21. века.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 149 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији