Регионални центар Смедерево

Serbian English

Поштовани просветни радници,

завршено је пријављивање за све бесплатне семинаре у јануару и фебруару јер се пријавио потребан број учесника. Нажалост није било места за све заинтересоване али ускоро биће нових семинара у понуди.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Srecna Nova godina

Трибина „Наставничке вештине које доводе до бољих ученичких постигнућа“

trbnctlj nslКоје вештине треба да има наставник 21. века како би утицао на напредак и развој својих ученика – била је то примарна тема трибине „Наставничке вештине које доводе до бољих ученичких постигнућа“ коју је у петак, 7. децембра у РЦ Смедерево, у сарадњи са Савезом учитеља Републике Србије преко којег је стручни скуп и акредитован, организовало Друштво учитеља Смедерева (ДУОС) ради стручног усавршавања својих чланова, али и других наставника.

На почетку стручног скупа присутнима су се обратили Соња Милетић, новоизабрана председница ДУОС, и Коља Кољибабић, досадашњи председник стручног друштва учитеља, које већ годинама у Смедереву представља узоран пример доброг тимског рада, сарадње, многобројних активности и квалитета.

Након поздравних речи добродошлице и упознавања са програмом рада и циљевима трибине Ивана Благојевић, професор разредне наставе, педагошки саветник и саветник-спољни сарадник, представила је учесницима стручног скупа резултате релевантних истраживања о улози наставника у савременим моделима наставе.

Невена Перић, професор разредне наставе, специјалиста образовне технологије, мастер образовних политика и педагошки саветник, говорила је о савременом наставнику у савременој настави, примени иновативних модела наставе и учења попут пројектне наставе и амбијенталне наставе, о ИКТ у функцији наставе и учења, као и о праћењу и вредновању ученичких постигнућа.

Сузана Мијушковић, професор разредне наставе, представила је примере добре праксе кроз анализу часова наставног предмета Свет око нас у другом разреду основне школе, који су реализовани као огледни пример у Друштву учитеља Шабац са циљем да се подстакне пројектна настава коришћењем ИКТ у функцији стицања нових знања.

Евалуација ове садржајима и циљевима у наставној пракси умногоме примењиве трибине довела је предаваче и учеснике до истог закључка –наставник као креатор образовно-васпитног процеса мора да перманентно сагледава своје пропусте, ради на њиховом отклоњењу и усавршава своје многобројне компентенције не би ли одговорио многим захтевима савремене наставе која треба да резултира бољим постигнућима ученика. У том контексту иновације у наставном процесу не треба разумети као помодарство, него као преку потребу школе 21. века.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 171 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији