Регионални центар Смедерево

Serbian English

Поштовани просветни радници,

завршено је пријављивање за све бесплатне семинаре у јануару и фебруару јер се пријавио потребан број учесника. Нажалост није било места за све заинтересоване али ускоро биће нових семинара у понуди.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Srecna Nova godina

Семинар „Развијање физичких способности и едукација ученика за добру физичку форму током целог живота“ (катал. број: 1001)

rzvjnjspsbnst nslРади поспешивања наставе Физичког васпитања и развијања наставничких компетенција за уже стручну област Савез за школски спорт Смедерево је за групу од тридесетак наставника Физичког васпитања смедеревских основних и средњих школа, у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Смедерево и Центром за здравље, вежбање и спортске науке у Београду, организовао 8. децембра семинар „Развијање физичких способности и едукација ученика за добру физичку форму током целог живота“ (катал. број: 1001; компетенција: К1; приоритети: П3).

Кроз теоријски и радионичарски облик обуке реализаторке семинара др Вишња Ђорђић и мср Лидија Марковић, предавачи на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду, на занимљив и користан начин презентовале су учесницима концепт здравствене форме и принципе развоја физичких способности, дале смернице и методе за развој аеробне издржљивости, мишићне снаге, мишићне издржљивости и гипкости и појасниле наставницима како да остваре у настави планирање, програмирање и вредновање са циљем развоја здравствене форме својих ученика и како да им пруже подршку у изради индивидуалног плана вежбања.

Овај семинар био је јединствена прилика да наставници Физичког васпитања продубе своја знања и упознају се са ефективним методама поучавања ученика о здравственој форми током целог живота. Анализом различитих инструмената вредновања (посматрање, рубрике, дневници, ученички пројекти, тестирање физичких способности, писмено проверавање, дискусија, анкетирање, истраживачки задаци, портофолио и др.) унапређене су методичке вештине наставника и остварена намера да обука помогне учесницима у даљој наставној пракси при решавању свакодневних недоумица и настојању да се образовно-васпитни процес подигне на виши ниво.

Подстицајна атмосфера у којој је дошло до интерактивне размене искустава из наставне праксе, разговор о потреби стицања исправних здравствених навика код данашњих генерација деце и омладине, позитивни коментари и задовољство како учесника тако и реализатора учинили су да овај семинар буде на крају високо оцењен и да стекне симпатије наставника које га топло препоручују и за наредне реализације.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 140 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији