Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар „Развијање физичких способности и едукација ученика за добру физичку форму током целог живота“ (катал. број: 1001)

rzvjnjspsbnst nslРади поспешивања наставе Физичког васпитања и развијања наставничких компетенција за уже стручну област Савез за школски спорт Смедерево је за групу од тридесетак наставника Физичког васпитања смедеревских основних и средњих школа, у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању Смедерево и Центром за здравље, вежбање и спортске науке у Београду, организовао 8. децембра семинар „Развијање физичких способности и едукација ученика за добру физичку форму током целог живота“ (катал. број: 1001; компетенција: К1; приоритети: П3).

Кроз теоријски и радионичарски облик обуке реализаторке семинара др Вишња Ђорђић и мср Лидија Марковић, предавачи на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду, на занимљив и користан начин презентовале су учесницима концепт здравствене форме и принципе развоја физичких способности, дале смернице и методе за развој аеробне издржљивости, мишићне снаге, мишићне издржљивости и гипкости и појасниле наставницима како да остваре у настави планирање, програмирање и вредновање са циљем развоја здравствене форме својих ученика и како да им пруже подршку у изради индивидуалног плана вежбања.

Овај семинар био је јединствена прилика да наставници Физичког васпитања продубе своја знања и упознају се са ефективним методама поучавања ученика о здравственој форми током целог живота. Анализом различитих инструмената вредновања (посматрање, рубрике, дневници, ученички пројекти, тестирање физичких способности, писмено проверавање, дискусија, анкетирање, истраживачки задаци, портофолио и др.) унапређене су методичке вештине наставника и остварена намера да обука помогне учесницима у даљој наставној пракси при решавању свакодневних недоумица и настојању да се образовно-васпитни процес подигне на виши ниво.

Подстицајна атмосфера у којој је дошло до интерактивне размене искустава из наставне праксе, разговор о потреби стицања исправних здравствених навика код данашњих генерација деце и омладине, позитивни коментари и задовољство како учесника тако и реализатора учинили су да овај семинар буде на крају високо оцењен и да стекне симпатије наставника које га топло препоручују и за наредне реализације.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 125 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији