Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар „Лектира не боли – развој читалачке мотивације“ (катал. број: 852)

lktrnbl nslПодстицајна енергија, дивна атмосфера, изузетна сарадња и интеракција реализатора и учесника обуке, много позитивних коментара о сврсисходности садржаја и циљева обележили су данас реализацију семинара „Лектира не боли – развој читалачке мотивације“ (катал. број: 852). Група наставника разредне наставе и наставника Српског језика основних школа Смедерева имала је прилику да усаврши компетенције за поучавање и учење и подигне ниво методичких знања усвајајући начине за примену активне наставе путем књижевних радионица, за повећање ефикасности наставе и учења и развој читалачке мотивације код ученика.

Још једном је доказано да нико боље од искусних практичара не може да осмисли програме стручног усавршавања намењене просветним радницима – Ана Милошевић, наставник разредне наставе, и Светлана Гагић Филиповић, наставник Српског језика, обе запослене у ОШ „Јово Курсула“ у Краљеву и обе истакнуте представнице струке, успеле су да анализом кључних проблема са којима се наставници суочавају у раду с ученицима, многобројним добрим примерима из праксе и подстицањем активности колега, као и својом непосредношћу и срдачношћу, учине овај зимски недељни дан у РЦ Смедерево ведрим и пријатним.

Након дебате о комплексном проблему свакодневице, читалачким навикама данашњих генерација ученика које су на веома ниском нивоу, разговора о актуелним питањима у настави српског језика и резултатима ПИСА тестова презентоване су могућности отклањања слабости у раду на књижевном делу и методе којима се може повећати мотивација ученика у класичној организацији наставе. Представљеним моделима радионица „Лектира не боли” у пракси, које су биле део успешно реализованог пројекта у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву, наставницима су дате конкретне и у наставној пракси изузетно примењиве смернице за рад намењен популаризацији дечје књиге, поспешивању читалачке мотивације и неговању љубави према књизи код ученика.

Реализаторке семинара сагледале су дидактичке принципе и технике рада на часу и показале колегама на који начин да створе маштовиту, креативну и иновативну афирмацију књига, подстакну стваралачку енергију код деце и тиме испуне образовне, васпитне и функционалне циљеве наставе – одрастањем уз књигу код ученика се негује говорна култура, комуникационе вештине, познавање матерњег језика, побољшава се њихово изражавање мисли и осећања, расте самопоуздање и развијају се и остале вештине потребне за живот у двадесет првом веку.
Лектира не боли – у тој реченици која је део назива семинара, који као домаћини топло препоручујемо, а уједно и закључак на његовом завршетку, дата је срж и примарна идеја обуке. У рукама наставника као креатора образовно-васпитног процеса налази се кључ мотивације и напретка ученика – ако наставници успеју да осмисле и примене праве методе у раду, развој ученика мора да постане константа, а мисија ширења читалачких навика код деце и омладине биће свакако успешна.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 90 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији