Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар „Методе очувања живих врста у eks situ условима“ (катал. број: 793)

cvnjvrst nslУнапређење васпитно-образовног рада у настави биологије, екологије и заштите природе, кроз имплементацију нових сазнања о заштити врста и очувању природних ресурса, био је примарни циљ семинара „Методе очувања живих врста у eks situ условима“ који је у потпуности остварен.

Аутори и реализатори др Бојан Златковић, др Славиша Стаменковић, др Светлана Тошић, професори са Департмана за биологију и екологију Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, и Милица Андрејев, наставник биологије Средње школе у Житорађи, упознали су наставнике разредне наставе, наставнике биологије и хемије са савременим биотехнолошким трендовима који су у служби очувања значајних, пре свега угрожених биљних врста у ex situ условима (изван природних станишта), чиме су учесници ове наставничке обуке стекли професионалну компетенцију за модернију реализацију наставе, са нагласком на мотивациони и стимулативни аспект креативног и применљивог учења.

Одабрана легислатива везана за биодиверзитет и диверзитет лишаја као биоиндикатора животне средине, очување угрожених биљних врста флоре Србије изван њихових природних станишта, са навођеним примерима из праксе, култура биљних ткива in vitro и њен значај у очувању природних популација, перспективе и проблеми, интродукција биљног материјала у културу in vitro – неке су од релевантних тема обухваћених овом садржајном, корисном и у наставничкој пракси веома примењивом обуком.

Посебно интересовање наставника изазвао је практични рад на радионицама који им је омогућио овладавање методама и техникама лабораторијског рада, а стечена знања свакако ће у даљем раду утицати на њихово осавремењивање наставе. Много похвалних коментара, задовољство и подстицајни разговори учесника и реализатора, који су трајали и током пауза и након завршетка обуке, сведоче о квалитету семинара и дају одличне препоруке за његове даље реализације.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији