Регионални центар Смедерево

Serbian English

Поштовани просветни радници,

завршено је пријављивање за све бесплатне семинаре у јануару и фебруару јер се пријавио потребан број учесника. Нажалост није било места за све заинтересоване али ускоро биће нових семинара у понуди.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Srecna Nova godina

Семинар „Методе очувања живих врста у eks situ условима“ (катал. број: 793)

cvnjvrst nslУнапређење васпитно-образовног рада у настави биологије, екологије и заштите природе, кроз имплементацију нових сазнања о заштити врста и очувању природних ресурса, био је примарни циљ семинара „Методе очувања живих врста у eks situ условима“ који је у потпуности остварен.

Аутори и реализатори др Бојан Златковић, др Славиша Стаменковић, др Светлана Тошић, професори са Департмана за биологију и екологију Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, и Милица Андрејев, наставник биологије Средње школе у Житорађи, упознали су наставнике разредне наставе, наставнике биологије и хемије са савременим биотехнолошким трендовима који су у служби очувања значајних, пре свега угрожених биљних врста у ex situ условима (изван природних станишта), чиме су учесници ове наставничке обуке стекли професионалну компетенцију за модернију реализацију наставе, са нагласком на мотивациони и стимулативни аспект креативног и применљивог учења.

Одабрана легислатива везана за биодиверзитет и диверзитет лишаја као биоиндикатора животне средине, очување угрожених биљних врста флоре Србије изван њихових природних станишта, са навођеним примерима из праксе, култура биљних ткива in vitro и њен значај у очувању природних популација, перспективе и проблеми, интродукција биљног материјала у културу in vitro – неке су од релевантних тема обухваћених овом садржајном, корисном и у наставничкој пракси веома примењивом обуком.

Посебно интересовање наставника изазвао је практични рад на радионицама који им је омогућио овладавање методама и техникама лабораторијског рада, а стечена знања свакако ће у даљем раду утицати на њихово осавремењивање наставе. Много похвалних коментара, задовољство и подстицајни разговори учесника и реализатора, који су трајали и током пауза и након завршетка обуке, сведоче о квалитету семинара и дају одличне препоруке за његове даље реализације.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 121 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији