Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар „Методе очувања живих врста у eks situ условима“ (катал. број: 793)

cvnjvrst nslУнапређење васпитно-образовног рада у настави биологије, екологије и заштите природе, кроз имплементацију нових сазнања о заштити врста и очувању природних ресурса, био је примарни циљ семинара „Методе очувања живих врста у eks situ условима“ који је у потпуности остварен.

Аутори и реализатори др Бојан Златковић, др Славиша Стаменковић, др Светлана Тошић, професори са Департмана за биологију и екологију Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу, и Милица Андрејев, наставник биологије Средње школе у Житорађи, упознали су наставнике разредне наставе, наставнике биологије и хемије са савременим биотехнолошким трендовима који су у служби очувања значајних, пре свега угрожених биљних врста у ex situ условима (изван природних станишта), чиме су учесници ове наставничке обуке стекли професионалну компетенцију за модернију реализацију наставе, са нагласком на мотивациони и стимулативни аспект креативног и применљивог учења.

Одабрана легислатива везана за биодиверзитет и диверзитет лишаја као биоиндикатора животне средине, очување угрожених биљних врста флоре Србије изван њихових природних станишта, са навођеним примерима из праксе, култура биљних ткива in vitro и њен значај у очувању природних популација, перспективе и проблеми, интродукција биљног материјала у културу in vitro – неке су од релевантних тема обухваћених овом садржајном, корисном и у наставничкој пракси веома примењивом обуком.

Посебно интересовање наставника изазвао је практични рад на радионицама који им је омогућио овладавање методама и техникама лабораторијског рада, а стечена знања свакако ће у даљем раду утицати на њихово осавремењивање наставе. Много похвалних коментара, задовољство и подстицајни разговори учесника и реализатора, који су трајали и током пауза и након завршетка обуке, сведоче о квалитету семинара и дају одличне препоруке за његове даље реализације.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 76 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији