Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар "Позитивна дисциплина у вртићу" (кат. бр. 730)

vrtc nslВише него позитивна атмосфера владала је на дводневном семинару „Позитивна дисциплина у вртићу“ (кат.бр. 730) у организацији ПУ „Наша радост“ из Смедерева у просторијама Регионалног центра Смедерево. Значајан део овог семинара посвећен је развијању компетенција васпитача у подршци деци да развију осећај припадања групи и осећај да је њихова значајност препозната. То представља основу за даљи развој дечјег осећаја за допринос вртићкој заједници јер је веома важно код деце развити тај осећај. Рудолф Драјкус, који је уз Алфреда Адлера био најзаслужнији за стварање принципа и теоријске основе на којима почива приступ позитивне дисциплине, често је говорио: ''Не чините за дете оно што оно само може да учини за себе''.

Разлог да ово каже је у томе што, када чинимо превише за децу, ми их лишавамо могућности да кроз сопствено искуство развију веровање да су способна. Први корак у развијању осећања за заједницу јесте подучити децу самосталности. Тада су она спремна да помажу другима и осећају се изузетно способно када то чине. Управо и циљеви овог семинара су: хуманији однос према деци, оснаживање и подстицање њихових потенцијала и стварање предуслова за развој самопоуздања и самодисциплине. Васпитачи и стручни сарадници ПУ "Наша радост" добили су теоријска и практична знања о приступу Позитивне дисциплине. То подразумева оспособљавање за примену техника васпитавања деце уз избегавање замке ауторитарног и попустљивог стила васпитања као и умеће препознавања и мобилисања капацитета деце, као и подстицања социо-емоционалног развоја. Кроз овај, већ много пута реализован програм, учеснике су мотивисано и зналачки водиле реализаторке из ПУ "Радосно детињство" из Новог Сада: Жана Ердељан, дипломирани психолог, Дијана Радојковић, професор педагогије и Ивана Мушкиња, специјалиста психосоцијалног приступа у социјалном раду.

 

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 67 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији