Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs until April 15th.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Семинар "Позитивна дисциплина у вртићу" (кат. бр. 730)

vrtc nslВише него позитивна атмосфера владала је на дводневном семинару „Позитивна дисциплина у вртићу“ (кат.бр. 730) у организацији ПУ „Наша радост“ из Смедерева у просторијама Регионалног центра Смедерево. Значајан део овог семинара посвећен је развијању компетенција васпитача у подршци деци да развију осећај припадања групи и осећај да је њихова значајност препозната. То представља основу за даљи развој дечјег осећаја за допринос вртићкој заједници јер је веома важно код деце развити тај осећај. Рудолф Драјкус, који је уз Алфреда Адлера био најзаслужнији за стварање принципа и теоријске основе на којима почива приступ позитивне дисциплине, често је говорио: ''Не чините за дете оно што оно само може да учини за себе''.

Разлог да ово каже је у томе што, када чинимо превише за децу, ми их лишавамо могућности да кроз сопствено искуство развију веровање да су способна. Први корак у развијању осећања за заједницу јесте подучити децу самосталности. Тада су она спремна да помажу другима и осећају се изузетно способно када то чине. Управо и циљеви овог семинара су: хуманији однос према деци, оснаживање и подстицање њихових потенцијала и стварање предуслова за развој самопоуздања и самодисциплине. Васпитачи и стручни сарадници ПУ "Наша радост" добили су теоријска и практична знања о приступу Позитивне дисциплине. То подразумева оспособљавање за примену техника васпитавања деце уз избегавање замке ауторитарног и попустљивог стила васпитања као и умеће препознавања и мобилисања капацитета деце, као и подстицања социо-емоционалног развоја. Кроз овај, већ много пута реализован програм, учеснике су мотивисано и зналачки водиле реализаторке из ПУ "Радосно детињство" из Новог Сада: Жана Ердељан, дипломирани психолог, Дијана Радојковић, професор педагогије и Ивана Мушкиња, специјалиста психосоцијалног приступа у социјалном раду.

 

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији