Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Трећа радионица пројекта „Вијугање кроз науку“

vjgnjkrznk nslУ уторак 25.12.2018.године одржана је трећа  радионица пројекта „Вијугање кроз науку“ у Машинско – електротехничкој школи „Гоша“ у Смедеревској Паланци. На радионици су учествовали ученици трећег разреда, смер електротехничар рачунара, укупно је  учествовало 23  ученика.

Ученици трећег разреда су учествовали у радионици „ЛегоУчитељ – Квиз“ . Лего робот је био учитељ у овом квизу и постављао питања. Питања су била из: математике, физике, хемије, електротехнике, научне мозгалице, које су ученици решавали у оквиру тимова. Учествовало је два тима по шест ученика. Ученици нису били само учесници у квизу, већ су уз помоћ својих професора и припремали питања за квиз, тако су сами учили и налазили занимљиве научне појмове, у оквиру тима су сарађивали. На овакав начин ученици су проверавали своје знање и како да то примене у свакодневном животу. Поред ученика који су учествовали у квизу била је присутна и публика: ученици и професори Машинско – електротехничке школе „Гоша“, публика је навијала за своје тимове и активно учествовала у решавању задатака. Квиз је био интересантан и веома забаван, чак је и резултат на крају био нерешен, па су ученици тражили „продужетке“, тј. сваки тим је имао десет минута да одабере научну област и питање и да постави противничкој екипи и опет је резултат био нерешен. Након овог квиза од учесника смо добили речи похвале, да је потребно више оваквих квизова, да сами истражују и тако више науче. Од колега који су били присутни коментари су били: изваредно, овако се прави тимски рад ученика, похвалили су интердисциплинарност квиза.

Ученици су предложили да се овај квиз у школи одржава чешће да се укључе још ученика и професора, јер се на овакав начин повезује научено из различитих предмета, негује тимски рад и такмичарски дух код ученика. Реализаторке радионице су професорке Сања Рајић и Александра Ивановић.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 141 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији