Регионални центар Смедерево

Serbian English

Поштовани просветни радници,

завршено је пријављивање за све бесплатне семинаре у јануару и фебруару јер се пријавио потребан број учесника. Нажалост није било места за све заинтересоване али ускоро биће нових семинара у понуди.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Srecna Nova godina

Трећа радионица пројекта „Вијугање кроз науку“

vjgnjkrznk nslУ уторак 25.12.2018.године одржана је трећа  радионица пројекта „Вијугање кроз науку“ у Машинско – електротехничкој школи „Гоша“ у Смедеревској Паланци. На радионици су учествовали ученици трећег разреда, смер електротехничар рачунара, укупно је  учествовало 23  ученика.

Ученици трећег разреда су учествовали у радионици „ЛегоУчитељ – Квиз“ . Лего робот је био учитељ у овом квизу и постављао питања. Питања су била из: математике, физике, хемије, електротехнике, научне мозгалице, које су ученици решавали у оквиру тимова. Учествовало је два тима по шест ученика. Ученици нису били само учесници у квизу, већ су уз помоћ својих професора и припремали питања за квиз, тако су сами учили и налазили занимљиве научне појмове, у оквиру тима су сарађивали. На овакав начин ученици су проверавали своје знање и како да то примене у свакодневном животу. Поред ученика који су учествовали у квизу била је присутна и публика: ученици и професори Машинско – електротехничке школе „Гоша“, публика је навијала за своје тимове и активно учествовала у решавању задатака. Квиз је био интересантан и веома забаван, чак је и резултат на крају био нерешен, па су ученици тражили „продужетке“, тј. сваки тим је имао десет минута да одабере научну област и питање и да постави противничкој екипи и опет је резултат био нерешен. Након овог квиза од учесника смо добили речи похвале, да је потребно више оваквих квизова, да сами истражују и тако више науче. Од колега који су били присутни коментари су били: изваредно, овако се прави тимски рад ученика, похвалили су интердисциплинарност квиза.

Ученици су предложили да се овај квиз у школи одржава чешће да се укључе још ученика и професора, јер се на овакав начин повезује научено из различитих предмета, негује тимски рад и такмичарски дух код ученика. Реализатор радионице је професор Сања Рајић.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 159 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији