Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Четврта радионица пројекта „Вијугање кроз науку“

vjgnj nslУ четвртак 27.12.2018.године одржана је четврта радионица ЦПН пројекта „Вијугање кроз науку“ у основној школи „Никола Тесла“ у Голобоку. На радионици су учествовали ученици седмог и осмог разреда - укупно је било 16 ученика.

Основна школа „Никола Тесла“ је у мају погођена градом, тако да смо на овај начин хтели да подржимо ученике и наставнике ове школе да и даље уче и раде и да своје резултате приказују широм наше земље.

Ученици седмог и осмог разреда учествовали су у радионици „ЛегоУчитељ – Квиз“. Учествовало је два тима у којем су били ученици и седмог и осмог разреда (у сваком тиму је било осам ученика, четири ученика седмог разреда и четири ученика осмог разреда). Лего робот је био учитељ у овом квизу и постављао питања, тако што се робот кретао по хамеру на којем су били бројеви, када стане на одређени број робот постави питање, које ученици могу да виде на видео - биму. Питања су била из: математике, физике, хемије, историје, географије и научне мозгалице, које су ученици решавали у оквиру тимова. За сваки задатак ученици су имали одређено време да реше, поред тачног решавања задатака, од ученика се тражило да буду и брзи, јер тим који је бржи освајао је два пута већи број поена од тима који је спорији. Тимови су били мешовити, успешно су сарађивали и показали да умеју да реше занимљиве задатке из различитих научних области и да их примене у свакодневном животу. Поред ученика који су учествовали у квизу била је присутна и публика: ученици и наставници основне школе „Никола Тесла“. Публика је навијала за своје тимове и активно учествовала у решавању задатака.

На крају радионице ученици су нам рекли да је било веома занимљиво, да су знали одговоре на питања, али и да су научили нешто ново, да учење може бити и забавно. Неким ученицима се допао тимски рад и да би волели да имају што више оваквих квизова у свакодневној настави.

Сви ученици који су учествовали у радионици добили су дипломе за учешће у веома занимљивој радионици.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 18 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији