Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Четврта радионица пројекта „Вијугање кроз науку“

vjgnj nslУ четвртак 27.12.2018.године одржана је четврта радионица ЦПН пројекта „Вијугање кроз науку“ у основној школи „Никола Тесла“ у Голобоку. На радионици су учествовали ученици седмог и осмог разреда - укупно је било 16 ученика.

Основна школа „Никола Тесла“ је у мају погођена градом, тако да смо на овај начин хтели да подржимо ученике и наставнике ове школе да и даље уче и раде и да своје резултате приказују широм наше земље.

Ученици седмог и осмог разреда учествовали су у радионици „ЛегоУчитељ – Квиз“. Учествовало је два тима у којем су били ученици и седмог и осмог разреда (у сваком тиму је било осам ученика, четири ученика седмог разреда и четири ученика осмог разреда). Лего робот је био учитељ у овом квизу и постављао питања, тако што се робот кретао по хамеру на којем су били бројеви, када стане на одређени број робот постави питање, које ученици могу да виде на видео - биму. Питања су била из: математике, физике, хемије, историје, географије и научне мозгалице, које су ученици решавали у оквиру тимова. За сваки задатак ученици су имали одређено време да реше, поред тачног решавања задатака, од ученика се тражило да буду и брзи, јер тим који је бржи освајао је два пута већи број поена од тима који је спорији. Тимови су били мешовити, успешно су сарађивали и показали да умеју да реше занимљиве задатке из различитих научних области и да их примене у свакодневном животу. Поред ученика који су учествовали у квизу била је присутна и публика: ученици и наставници основне школе „Никола Тесла“. Публика је навијала за своје тимове и активно учествовала у решавању задатака.

На крају радионице ученици су нам рекли да је било веома занимљиво, да су знали одговоре на питања, али и да су научили нешто ново, да учење може бити и забавно. Неким ученицима се допао тимски рад и да би волели да имају што више оваквих квизова у свакодневној настави.

Сви ученици који су учествовали у радионици добили су дипломе за учешће у веома занимљивој радионици.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији