Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Предавање "Развијање функционалног знања у настави математике"

rzvjnjfnknlngznnj nslПредавање "Развијање функционалног знања у настави математике" одржано је у петак 01. 02. 2019. год. у Регионалном центру Смедерево.

Циљ предавања је оснаживање наставника за примену савремених наставних метода и приступа у реализацији наставе математике који доводе до развијања функционалног знања ученика, како би ученици били што боље припремљени за наставак школовања и целоживотно учење.

Развијање функционалног знања и математичке писмености ученика је примарни задатак сваког наставника математике. У данашњем свету све бржег и бржег технолошког развоја и напретка, веома је битно да охрабрујемо и подстичемо ученике да развијају своје креативно мишљење. Математика као школски предмет и даље се у веома малој мери повезује са самом креативношћу, без обзира на чињеницу да креативност представља суштински део математике као науке. Едукатори широм света се слажу око тога да креативност мора постати битан део сваког математичког курикулума. Потребно је да наставници буду оспособљени да стварају и примењују окружења погодна за учење и задатке који подстичу развој математичке креативности. Ученике треба изложити математичким проблемима који ће бити пуни изазова, повезани са реалним светом.

На предавању ће бити речи и о наставним методама и различитим приступима у изучавању наставних садржаја који доводе до постизања функционалног знања. Поред пројектне наставе ту је и мултидисциплинарни приступ реализацији математичких садржаја који омогућава потпуније разумевање математичких појмова и присутност математике у свакодневном животу.
Посебан сегмент предавања представља приказ стандарда квалитета рада установе који се односе на област квалитета настава и учење.

Тема је од великог значаја за наставнике математике јер буди свест о наставнику као рефлексивном практичару и преиспитивању сопствене праксе што води ка побољшању квалитета наставе и развијању функционалних знања ученика.

Предавање реализовао:
Данијел Николић, професор математике и рачунарства саветник-спољни сарадник

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 51 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији