Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Седница Скупштине „Мреже РЦ и ЦСУ Србије“

skpstn nslУ четвртак 31. 01. 2019. у Регионалном центру Смедерево, одржана је седница Скупштине „Мреже РЦ и ЦСУ Србије“. Седница је протекла у динамичној и радној атмосфери уз доста конструктивних предлога и закључака.

Усвојен је извештај о раду тј извештај о конференцији „Актуелности у образовном систему Републике Србије“ која је одржана у Врњачкој бањи 13.-15. новембра 2018. год. и може се рећи да је конференција заиста оправдала своје постојање – и по броју учесника и по стручним и афирмисаним предавачима.

Најбитнија тачке Скупштине су предлог измене Статута Мреже РЦ и ЦСУ Србије и доношење одлуке о тим изменама. Предложени чланови Статута за измену су 7., 8., 10. и 12. и након полемике једноглaсно су усвојене измене јер ће допринети још квалитетнијем раду Мреже.

Уместо Боривоја Јаношевића (РЦ Смедерево) и Горице Станојевић (РЦ Чачак) гласањем су изабрана 2 нова члана УО Мреже из реда директора: Милена Вићевић (РЦ Ужице) и Ненад Станојевић (ЦСУ Крушевац) а као новина изабрана су и 2 члана из редова стручних сарадника: Анка Ивановић (ЦСУ Лесковац) и Владимир Средојевић (ЦО Крагујевац).

Размотрен је и прихваћен захтев Центра за образовање и развој „Мионица“ да приступи Мрежи РЦ и ЦСУ Србије као пуноправан члан.

Предлог да Мрежа установи свој дан који не би био само датум већ би се тог дана организовали разни стручни скупови, уручивала признања и сл., наишао је на одобравање чланова Скупштине. Договорени су активности у циљу промовисања и веће искоришћености великог ресурса Мреже.

Седницу је водила председница Мреже, Зорица Николић из Центра за образовање Крагујевац.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији