Регионални центар Смедерево

Serbian English

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ РАЗВОЈ ЗАПОСЛЕНИХ У ОБРАЗОВАЊУ – СМЕДЕРЕВО
Л И С Т А одобрених програма ЗУОВ-а 2022/2023, 2023/2024 и 2024/2025. годину


Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ Центар за промоцију науке, март 2024
ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ФИНАНСИЈСКУ ПОДРШКУ ПРОЈЕКТИМА ПРОМОЦИЈЕ И ПОПУЛАРИЗАЦИЈЕ НАУКЕ У 2024. ГОДИНИ

Циљеви Јавног позива су подизање нивоа научне писмености и научнe културе кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије; подршка разноврсним и иновативним пројектним приступима; подршка високоутицајним пројектима из области промоције науке; подршка креативним пројектима који афирмишу доступност знања у отвореном простору.

Јавни позив Центар за промоцију науке

Позив за ЈП 2024

Оглас јавни позив 2024

Упутство за попуњавање ЈП 2024

Образац пријаве Годишњег програма НК Смедерево 2024

Седница Скупштине „Мреже РЦ и ЦСУ Србије“

skpstn nslУ четвртак 31. 01. 2019. у Регионалном центру Смедерево, одржана је седница Скупштине „Мреже РЦ и ЦСУ Србије“. Седница је протекла у динамичној и радној атмосфери уз доста конструктивних предлога и закључака.

Усвојен је извештај о раду тј извештај о конференцији „Актуелности у образовном систему Републике Србије“ која је одржана у Врњачкој бањи 13.-15. новембра 2018. год. и може се рећи да је конференција заиста оправдала своје постојање – и по броју учесника и по стручним и афирмисаним предавачима.

Најбитнија тачке Скупштине су предлог измене Статута Мреже РЦ и ЦСУ Србије и доношење одлуке о тим изменама. Предложени чланови Статута за измену су 7., 8., 10. и 12. и након полемике једноглaсно су усвојене измене јер ће допринети још квалитетнијем раду Мреже.

Уместо Боривоја Јаношевића (РЦ Смедерево) и Горице Станојевић (РЦ Чачак) гласањем су изабрана 2 нова члана УО Мреже из реда директора: Милена Вићевић (РЦ Ужице) и Ненад Станојевић (ЦСУ Крушевац) а као новина изабрана су и 2 члана из редова стручних сарадника: Анка Ивановић (ЦСУ Лесковац) и Владимир Средојевић (ЦО Крагујевац).

Размотрен је и прихваћен захтев Центра за образовање и развој „Мионица“ да приступи Мрежи РЦ и ЦСУ Србије као пуноправан члан.

Предлог да Мрежа установи свој дан који не би био само датум већ би се тог дана организовали разни стручни скупови, уручивала признања и сл., наишао је на одобравање чланова Скупштине. Договорени су активности у циљу промовисања и веће искоришћености великог ресурса Мреже.

Седницу је водила председница Мреже, Зорица Николић из Центра за образовање Крагујевац.

Остали Регионални центри у Србији