Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Радионица “Математика из нашег угла”

mtmtk nslУ просторијама Регионалног центра Смедерево, у уторак 5.марта 2019.године одржана је радионица којој су присуствовали ученици одељења 6/3 ОШ “Бранко Радичевић” у Смедереву.

Радионица се састојала из три дела и престављала је приказ рада ученика на међународним Етвининг пројектима: “Познате жене математичарке 2”, “Дан броја Пи ( рођендан Алберта Ајнштајна)” и пројекта намењеном слободној активности: Шах, под називом “Шах - МАТ”.

Учесници радионице су имали прилику да уз помоћ савремених технологија и самог портала прикажу своје радове другарима, погледају радове других ученика из 24 школе из земље и региона, које су ангажоване на овим пројектима, а такође и да креирају нове садржаје у првом и другом делу радионице.

Као производ рада настале су наруквице са именима познатих математичарки, лутке са ликовима познатих математичарки и математичара, стрипови са дијалозима између познатих математичарки и њихових савременика, календари: електронски, стони и зидни, са познатим математичаркама и њиховим савременицима који су рођени у одређеном месецу, презентације, панои и постери о историјату броја Пи и Алберту Ајншајну чији рођендан ће ученици у школи прославити 14. марта.

Након креирања паноа са темама: Историјат шаха, Познати шахисти код нас и у свету, Веза шаха и математике и Шаховски речник, одигран је и мини турнир између ученика овог одељења.
Циљ радионице био је обједињавање продуката рада ученика на овим пројектима и сагледавање математике из различитих углова, како би ученици стекли целовитију слику о значају математике кроз историју и друге науке, вештине и области живота.

Радионицу је водила наставница математике Мирјана Кокерић, а стручну помоћ на радионици посвећеној шаху пружила је наставница Душанка Станковић, ОШ “Бранко Радичевић” Смедерево.

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е:

Регионални центар Смедерево је и на Порталу јавних набавки portal.ujn.gov.rs објавио 2 позива за јавну набавку мале вредности: 

1. Услуге кетеринга за потребе Регионалног центра Смедерево у сврху организације активности

2. Набавка добара за одржавање семинара у Регионалном центру Смедерево

Позив је објављен 19. 03. 2019. год., рок за пријаву је 26. 03. 2019. год

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 75 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији