Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Упознавање са познатим шахистима нашег града

shst nslУ просторијама Регионалног центра Смедерево, у понедељак 8. априла 2019.године од 18 часова, одржана је радионица међународног Етвининг пројекта: под називом “Шах - МАТ” којој су присуствовали ученици ОШ “Бранко Радичевић” у Смедереву.

Тема радионице била је пројектна активност: Упознавање са познатим шахистима нашег града. Гости су били Добрица Јовичић, Душан Јовичић и Теодора Јовичић. Добрица Јовичић, наставник Историје у ОШ “Јован Јовановић Змај”, носилац је вишег шаховског звања, Душан и Теодора су шахисти друге категорије, а по снази су равни титули МК кадетског узраста!

Први део радионице био је посвећен историји шаха, шаховским правилима и тренингу шаха у ком је Добрица Јовичић ученицима пренео историјске чињенице и искуствене доживљаје везане за шаховске турнире. Говорило се о правилима игре али и правилима понашања за време шаховске партије. Млади гости су поделили своја искуства са такмичења у млађим категоријама, начинима припреме, теоријске, кроз игру и наравно психолошке припреме за важне партије.

У другом делу радионице Добрица Јовичић је ученицима пренео знања из одређених стратегија “отварања” које су они одмах могли и да испробају. Теодора и Душан су ученицима кроз игру објашњавали који су потези бољи, а који лошији.

У трећем делу радионице кроз групни рад ученици су имали прилике да се опробају у овој вештини кроз играње шаха са нашим правим шампионима. Душан је освојио треће место у Србији, а Теодора је била друга на државном такмичењу. Имају до сада 113 медаља и 27 пехара! Победници су свих општинских и такмичења Подунавског региона у категоријама: Теодора од првог до седмог разреда, а Душан од првог до петог.

Задовољни и гости и домаћини радионице, богатији за нова знања и другарства спремају се за нова дружења у оквиру овог пројекта. За мај месец је планиран и он-лајн турнир са школама ван наше земље, на који ће, као појачање бити позвани и гости Душан и Теодора, иначе ученици ОШ “Јован Јовановић Змај”.

Сарадњу је организовала Мирјана Кокерић, наставник математике у ОШ “Бранко Радичевић” Смедерево, ко-оснивач пројекта “Шах - МАТ”.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 303 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији