Регионални центар Смедерево

Serbian English

cestitkaskola2020

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Обавештење о ОДЛАГАЊУ СЕМИНАРА: НОВИ ЗАКОН О ЈАВНИМ НАБАВКАМА

ЗБОГ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ ИЗАЗВАНЕ  ВИРУСОМ -КОВИД 19, А ПО ПРЕПОРУЦИ ВЛАДЕ РС,

ОБАВЕШТАВАМО ПРИЈАВЉЕНЕ УЧЕСНИКЕ СЕМИНАРА ЗА 13. ЈУЛ 2020. ГОД.  У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ СМЕДЕРЕВО, ДА СЕ ИСТИ ОДЛАЖЕ И ДА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ ЧИМ СЕ ЗА ТО СТВОРЕ УСЛОВИ У НАЈКРАЋЕМ ВРЕМЕНСКОМ ПЕРИОДУ.

О НОВОМ ТЕРМИНУ ПРИЈАВЉЕНИ УЧЕСНИЦИ И ДРУГИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ БИЋЕ БЛАГОВРЕМЕНО ОБАВЕШТЕНИ.

“БУДИМО ОДГОВОРНИ“

С поштовањем,
в.д.директора,
Љиљана Животић-Живановић, дипл. економиста

Упознавање са познатим шахистима нашег града

shst nslУ просторијама Регионалног центра Смедерево, у понедељак 8. априла 2019.године од 18 часова, одржана је радионица међународног Етвининг пројекта: под називом “Шах - МАТ” којој су присуствовали ученици ОШ “Бранко Радичевић” у Смедереву.

Тема радионице била је пројектна активност: Упознавање са познатим шахистима нашег града. Гости су били Добрица Јовичић, Душан Јовичић и Теодора Јовичић. Добрица Јовичић, наставник Историје у ОШ “Јован Јовановић Змај”, носилац је вишег шаховског звања, Душан и Теодора су шахисти друге категорије, а по снази су равни титули МК кадетског узраста!

Први део радионице био је посвећен историји шаха, шаховским правилима и тренингу шаха у ком је Добрица Јовичић ученицима пренео историјске чињенице и искуствене доживљаје везане за шаховске турнире. Говорило се о правилима игре али и правилима понашања за време шаховске партије. Млади гости су поделили своја искуства са такмичења у млађим категоријама, начинима припреме, теоријске, кроз игру и наравно психолошке припреме за важне партије.

У другом делу радионице Добрица Јовичић је ученицима пренео знања из одређених стратегија “отварања” које су они одмах могли и да испробају. Теодора и Душан су ученицима кроз игру објашњавали који су потези бољи, а који лошији.

У трећем делу радионице кроз групни рад ученици су имали прилике да се опробају у овој вештини кроз играње шаха са нашим правим шампионима. Душан је освојио треће место у Србији, а Теодора је била друга на државном такмичењу. Имају до сада 113 медаља и 27 пехара! Победници су свих општинских и такмичења Подунавског региона у категоријама: Теодора од првог до седмог разреда, а Душан од првог до петог.

Задовољни и гости и домаћини радионице, богатији за нова знања и другарства спремају се за нова дружења у оквиру овог пројекта. За мај месец је планиран и он-лајн турнир са школама ван наше земље, на који ће, као појачање бити позвани и гости Душан и Теодора, иначе ученици ОШ “Јован Јовановић Змај”.

Сарадњу је организовала Мирјана Кокерић, наставник математике у ОШ “Бранко Радичевић” Смедерево, ко-оснивач пројекта “Шах - МАТ”.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији