Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Како одржати виталност компаније?

vtlnstkmpnj nslПривредна комора Србије у сарадњи са Министарством привреде, Министарством правде, Међународном финансијском корпорацијом – чланицом Групе Светске банке и уз подршку Владе Швајцарске, коју представља Швајцарски секретаријат за економске послове, реализује другу фазу програма „Решавање питања задужења и престанка пословања привредних субјеката у региону Западног Балкана“. Циљ програма је смањење ризика пословања и унапређење оквира и праксе несолвентности, што ће допринети побољшању положаја поверилаца, заштитити пословање економски одрживих компанија, као и већој сигурности за нова улагања. Посебна пажња у програму посвећена је мерама и поступцима за очување виталности компанија, правовремено реаговање на захтеве тржишта, избегавање кризе, оздрављење и реструктурирање пословања и решавање проблема коришћењем расположивих инструмената на које програм указује.

Тим поводом у Регионалном центру Смедереву одржан је састанак Парламента привредника РПК Браничевског и Подунавског управног округа на коме се говорило на тему: „Како одржати виталност компаније и консолидовати пословање“.

Председник Парламента привредника Саша Филиповић похвалио је напоре које ПКС чини на развоју нових услуга које могу бити од користи у пословању. Једна од тих услуга је и медијација, како у привредним споровима, тако и у поступку споразумног финансијског реструктурирања и стечаја.

Скупу је присуствовала и градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић која је истакла да је Смедереву привреда јако битна и да се из тих разлога подржавају све активности ПКС – РПК Браничевског и Подунавског управног округа. - Захваљујући пре свега председнику Републике Александру Вучићу ми смо решили један велики проблем са Железаром где ради 5.200 људи, а посредно 30.000 људи је нашло мир и вратило осмех на лице. То је у великој мери стабилизовало привреду на овом подручју, а долазак и других инвеститора допренео је да Смедерево полако враћа имиџ доброг привредног града. Поред великог броја страних инвестиција, у слободној зони и поједине домаће фирме су купиле земљиште и почеће са својим бизнисом. Свакако, град жели да подржи и мала и средња предузећа, а после стабилизације привреде и инфраструктуре, циљ нам је да развијамо туризам, закључила је Јасна Аврамовић.

Председник Привредног суда у Пожаревцу Синиша Недељковић изнео је податак да тренутно у овом суду има 60 стечајних предмета од којих 28 потичу из Браничевског округа и 32 из Подунавског округа.

О томе како се одржава виталност компаније говорио је проф. др Дејан Ерић, декан на Београдској банкарској академији. Чињеница је да се многа предузећа у нашој земљи суочавају са великим бројем проблема, пре свега из домена финансија, неликвидности, вишком дугова…

Испред Привредне коморе Србије Божана Јакишић је представила поступак споразумног финансијског реструктурирања и медијацију, као два механизма која су најефикаснија и најјефтинија у опорављању пословања и релаксирању финансијске позиције предузећа која су запала у финансијске потешкоће.
О стечајном поступку у фунцкији консолидације и наставка одрживог пословања говорила је Љиљана Матић из Привредног суда у Београду.

Извор: "Реч народа"
https://recnaroda.co.rs/kako-odrzati-vitalnost-kompanije/?fbclid=IwAR3qAOCJM83nRrVKD3wekIQXJqvUY1drwYbxU7f-iD8D4kMz6YNyOerWT_0

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 306 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији