Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо вас да ће Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево, прилагодити рад и активности новонасталој ситуацији a у складу са Одлуком Владе Републике Србије (Службени гласник РС бр. 29/2020, од 15. 03. 2020.):
- Сви семинари, радионице, презентације и едукације у простору Центра – одлажу се до даљњег
- Центар ће функционисати по систему утврђеног дежурства Све информације на телефоне: 026/619-906, 026/619-907 или на мејл office@rcsmed.edu.rs

Радионица „Игроликом наставом до знања“

grlkm nslУ петак 24. 05. 2019. у Регионалном центру Смедерево, реализована је радионица „Игроликом наставом до знања“ у оквиру манифестације „Мај-месец математике“. Игролика настава је иновативни модел у коме ученици образовне задатке остварују путем игре која у себи садржи перцепцију слободе и добровољности. Темељи се на снажној мотивацији ученика у раду. Деца кроз игру са лакоћом уче, самореализује своју личност што утиче на унутрашњу мотивацију. Кроз реализивање активности код ученика се утиче на свестрани развој личности.

Активности које су реализоване током радионице:
Уводна активност:
1. „Сабери, одузми, подели, помножи – Лего коцке сложи!“
Ученици имају испред себе лего коцкице на којима су исписани бројеви. Бацањем (јамб) коцкица, лего фигурице померају унапред или враћају уназад у зависности од тога на коју рачунску операцију наиђу.
2. „Коцкице баци, квадратиће означи“
Ученици у пару имају по две коцкице, по фломастер различите боје и један заједнички папир у квадратиће.
Један ученик баци коцке, поможи бројеве, добијени производ упише и забележи фломастером производ бројећи квадратиће. Други ученик баци своје коцкице, помножи добијене бројеве, упише резултат, изброји квадратиће и забележи својим фломастером на својој страни папира,
Игра траје све док исцртаним фигурама не дођу до половине папира.
3. „Спинером кроз свемир“-
Ученик заврти спинер на подлози са планетама. Извлачи задатак на штапићу из посуде са ознаком добијене планете. Ако тачно израчуна задржава штапић, ако не зна враћа у посуду. Победник је она група која сакупи највише штапића. Неки штапићи могу да садрже и команде „дај штапић групи пре твоје, после твоје...“ , „заврти спинер поново“ и сл.
4. „Изабери планету“
Ученици добију модел за прављење зевалице од папира на којем ће исцртати планете, по избору, за које постоје већ унапред одређени изрази са рачунским операцијама сабирање, одузимање, множење и дељење.
Земља-сабирање, Марс-одузимање, Венера-множење, Јупитер-дељење, Сатурн-сабирање и одузимање, Нептун-множење и дељење, Уран-множење и сабирање, Плутон-дељење и сабирање.

Завршна активност је била гледање 3Д филма о свемиру помоћу VR BOKS-a.

Радионицу су водиле учитељице из основне школе „Иво Лола Рибар“ из Скобаља: Слађана Доброта и Весна Миљковић ученицима другог и трећег разреда из исте школе.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији