Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Информација о завршном представљању реализованог пројекта: Унапређење инфраструктуре у једном од највећих насеља Рома у Србији

nsljrm nsl5. јуна 2019. године, завршен је један од првих објеката у Србији: инфраструктурни објекат вакуумске канализације која је употпуњена са вакуумском станицом као неопходним елементом за функционисање канализационог система у насељу Мали Кривак у Смедереву. Пројекат је реализован у циљу физичког побољшања инфраструктуре у једном од највећих насеља у Србији. У оквиру гранта Европске уније ИПА 2013 „Трајна стамбена решења и унапређења физичке инфраструктуре у ромским насељима“ исти је реализован добијањем бесповратних средстава од Европске уније ИПА 2013 у износу од 1.000.000,00 ЕУР, док је учешће Града Смедерева за наведени пројекат у износу од 282.738,24 ЕУР-а. Наведену инвестицију Град Смедерево је реализовао у сарадњи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарством финансија (Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ) и Удружењем невладиних организација „Смедеревски Форум“.

Наведеним поводом у Регионалном центру Смедерево, одржана је прес конференција и емитован краћи филм о току реализације самих радова, а након тога присутнима се обратила менаџер Пројекта Елизабета Пушкаш, пројектни асистент Дејан Стојковић председник Удружења „Смедеревски форум“, директор фирме Телекомуникације ДОО из Блаца који је био извођач радова за значајан референтни објекат на територији Србије, представник Националног савета Рома Здравка Симић и Алеш Жупан представник организације ROMA HOUSING који су били техничка подршка при министарству за пројекат. Сам пројекат је трајао две године и знатно ће побољшати услове за око 330 домаћинстава насеља Мали Кривак.
Укупно је изведено преко 3 км фекалне канализације, 1.380 метара атмосферске канализације, 247 м гравитационог колектора и изграђено 165 шахти, што је изнето приликом презентације на завршној конференцији о успешности реализованог пројекта у присуству бројних званица и гостију у великој сали Регионалног центра у Смедереву.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији