Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо вас да ће Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево, прилагодити рад и активности новонасталој ситуацији a у складу са Одлуком Владе Републике Србије (Службени гласник РС бр. 29/2020, од 15. 03. 2020.):
- Сви семинари, радионице, презентације и едукације у простору Центра – одлажу се до даљњег
- Центар ће функционисати по систему утврђеног дежурства Све информације на телефоне: 026/619-906, 026/619-907 или на мејл office@rcsmed.edu.rs

Радионица "Развој грађанских и демократских права и слобода кроз уставе Србије".

grdjnskhprv nslУ петак 18. 10. 2019. године, у Регионалном центру Смедерево реализована је радионица "Развој грађанских и демократских права и слобода кроз уставе Србије". Циљ ове радионице, био је да кроз анализу устава Кнежевине/Краљевине Србије, ученици увиде и покажу у којој мери и на који начин су се поменута права развијала у Србији у 19. и почетком 20. века.

Ученици, радећи у тимовима (2 тима из ОШ „Др Јован Цвијић“, 2 тима из ОШ „Бранко Радичевић“ и екипа из ОШ „Иво Андрић“ Радинца) успели су да одговоре на неколико кључних питања којима су одређивали присутност и развој демократије у Србији у поменутом периоду. Може се рећи да је радионица успела, с обзиром на то да задатак није био лак за узраст ученика (8. разред), али је задовољство аутора радионице тим веће, јер су ученици испољили врло низак степен толеранције према недемократским вредностима, дајући ниске оцене на све аутократски обојене елементе српских устава. Ученици су препознали главне елементе демократски устројене власти, што је важно, свакако и са аспекта њиховог размишљања и развоја компетенција одговорног учешћа у демократском друштву.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 7 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији