Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Радионица "Развој грађанских и демократских права и слобода кроз уставе Србије".

grdjnskhprv nslУ петак 18. 10. 2019. године, у Регионалном центру Смедерево реализована је радионица "Развој грађанских и демократских права и слобода кроз уставе Србије". Циљ ове радионице, био је да кроз анализу устава Кнежевине/Краљевине Србије, ученици увиде и покажу у којој мери и на који начин су се поменута права развијала у Србији у 19. и почетком 20. века.

Ученици, радећи у тимовима (2 тима из ОШ „Др Јован Цвијић“, 2 тима из ОШ „Бранко Радичевић“ и екипа из ОШ „Иво Андрић“ Радинца) успели су да одговоре на неколико кључних питања којима су одређивали присутност и развој демократије у Србији у поменутом периоду. Може се рећи да је радионица успела, с обзиром на то да задатак није био лак за узраст ученика (8. разред), али је задовољство аутора радионице тим веће, јер су ученици испољили врло низак степен толеранције према недемократским вредностима, дајући ниске оцене на све аутократски обојене елементе српских устава. Ученици су препознали главне елементе демократски устројене власти, што је важно, свакако и са аспекта њиховог размишљања и развоја компетенција одговорног учешћа у демократском друштву.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 6 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији