Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Обука „Информисање локалне заједнице и унапређење односа с медијима“

nfrmsnjmdj nslМинистарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, UNHCR и AmitY реализују пројекат: „Подршка локалној интеграцији екстремно угрожених интерно расељених лица, избеглица и тражилаца азила у Србији“

Обука на тему: „Информисање локалне заједнице и унапређење односа с медијима“

Локација одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Термин реализације обуке је био уторак, 22. октобар 2019.

Тема обуке је „Информисање локалне заједнице и унапређење односа с медијима“. Обука је aкредитована код Републичког завода за социјалну заштиту под редним бројем 232. Циљна група су сви стручни радници из области социјалне заштите.

Циљ програма обуке је унапређење ефикасности запослених у установама социјалне заштите у обезбеђивању јавности рада установе и о информисању потенцијалних корисника, шире и стручне јавности о услугама које пружају.

Програм је релевантан у социјалној заштити јер је она област од јавног интереса и значаја. Не мали број грађана је упућен на коришћење услуга и програма из ове области. Огроман новац из буџета Републике, Покрајине и локалних самоуправа се издваја за финансирање социјалне заштите а то је новац свих пореских обвезника те они треба да буду информисани како и за шта тај новац троши и како се њиме доприноси побољшању положаја рањивих група становништва. Истраживања потврђују да неки од најугроженијих појединаца не користе услуге и програме из области социјалне заштите управо због недостатка информација. Не знају да имају права на помоћ и не знају како да приступе тим програмима и услугама. Програм ове обуке је релевантан за праксу јер он може допринети да се поправи прилично низак углед социјалих радника и других стручњака из центара за социјални рад у широј јавности.

Обуци је присуствовало 25 стручних сарадника из области социјалне заштите.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији