Регионални центар Смедерево

Serbian English

Европска недеља / Ноћи истраживача

Поштовани,


ПОЗИВАМО ВАС

да учествујете у

ЕВРОПСКОЈ НЕДЕЉИ / НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА


која ће се ове године одржати од 23. до 27. новембра, 2020. године у Регионалном центру Смедерево.

 

Детаљније

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Обука „Информисање локалне заједнице и унапређење односа с медијима“

nfrmsnjmdj nslМинистарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, UNHCR и AmitY реализују пројекат: „Подршка локалној интеграцији екстремно угрожених интерно расељених лица, избеглица и тражилаца азила у Србији“

Обука на тему: „Информисање локалне заједнице и унапређење односа с медијима“

Локација одржавања: Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Термин реализације обуке је био уторак, 22. октобар 2019.

Тема обуке је „Информисање локалне заједнице и унапређење односа с медијима“. Обука је aкредитована код Републичког завода за социјалну заштиту под редним бројем 232. Циљна група су сви стручни радници из области социјалне заштите.

Циљ програма обуке је унапређење ефикасности запослених у установама социјалне заштите у обезбеђивању јавности рада установе и о информисању потенцијалних корисника, шире и стручне јавности о услугама које пружају.

Програм је релевантан у социјалној заштити јер је она област од јавног интереса и значаја. Не мали број грађана је упућен на коришћење услуга и програма из ове области. Огроман новац из буџета Републике, Покрајине и локалних самоуправа се издваја за финансирање социјалне заштите а то је новац свих пореских обвезника те они треба да буду информисани како и за шта тај новац троши и како се њиме доприноси побољшању положаја рањивих група становништва. Истраживања потврђују да неки од најугроженијих појединаца не користе услуге и програме из области социјалне заштите управо због недостатка информација. Не знају да имају права на помоћ и не знају како да приступе тим програмима и услугама. Програм ове обуке је релевантан за праксу јер он може допринети да се поправи прилично низак углед социјалих радника и других стручњака из центара за социјални рад у широј јавности.

Обуци је присуствовало 25 стручних сарадника из области социјалне заштите.

javni poziv

katalog161718

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 14 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији