Регионални центар Смедерево

Serbian English

lrnsbrn Basic Serbian language course for foreign residents of Smederevo

The Regional Centre for Professional Development of Employees in Education organises a basic Serbian language course for foreign nationals residing in Smederevo. The aim of the course is to acquire basic spoken communication skills in Serbian, as well as some additional knowledge such as basic grammar, comprihension of written texts and writing. The course will be divided in 20 one-hour-lessons, which will be organised in both morning and afternoon shifts, dependint on the availability of the candidates. We promiss a great learning experience in a relaxed and comfortable atmosphere and in small groups. The main communication language for learning will be English, although the teacher may also use his own skills in Italian and some other languages to accomodate the needs of all the candidates.
For more information and to apply, send an email to: mprzic@rcsmed.edu.rs.

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Десет година од оснивања Регионалног центра Смедерево

dstgdn nslРегионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево пригодним програмом је обележио 10 година од оснивања. Прослави су присуствовали представници Града, директори школа са територије Смедерева, представници установа културе и предшколске установе, јавних служби локалне самоуправе, Центра за промоцију науке Београд, директори РЦ и ЦСУ Србије, и други сарадници Центра од самог почетка. О значају Центра и подршци коју он има од стране локалне самоуправе говорила је Светлана Михајловић, чланица Градског већа задужена за просвету и образовање.,,Локална самоуправа зна вредности и значај ове установе, прати ваше активности и помаже да будете најуспешнији у Србији. Уверена сам да ћете и наредних година бележити овакве резултате јер уколико сви одговорно обављамо своје радне обавезе, успех свакако неће изостати'', истакла је Светлана Михајловић и честитала десетогодишњицу рада установе. Присутнима се обратила и в.д. директора Регионалног центра - Љиљана Животић Живановић, која је подсетила на почетке Регионалног Центра, затим је истакла многобројне активности и програме стручног усавршавања који се реализују у Центру и шире а и планове за будућност. Бивши директор Центра Боривоје Јаношевић који је у Центру од оснивања кроз своју презентацију говорио је о историјату и протеклим активностима а Тања Аднађевић, руководилац програмског сектора ЦПН-а истакла је значај Научних клубова који су у оквиру Центара, оснивање Научних паркова и њихов значај за развој и децентрализацију науке. Зорица Николић, председник Управног одбора Мреже РЦ/ЦСУ Србије, говорила је о улози Мреже РЦ и ЦСУ Србија. У музичком делу су наступали Милан Лазић, магистар музике, свирао хармонику и Милош Пржић, филолог италијанског језика и мастер преводилац, свирао на фрули. Они су извели сплет музичких нумера из Србије. Модератор програма је био Миљан Губеринић.

Надамо се да је ова прва деценија добар показатељ потенцијала и озбиљности Регионалног центра и спремности да и у будућности буде „светионик“ знања у Региону и шире.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 16 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији