Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Обавештење о ОДЛАГАЊУ СЕМИНАРА: НОВИ ЗАКОН О ЈАВНИМ НАБАВКАМА

ЗБОГ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ ИЗАЗВАНЕ  ВИРУСОМ -КОВИД 19, А ПО ПРЕПОРУЦИ ВЛАДЕ РС,

ОБАВЕШТАВАМО ПРИЈАВЉЕНЕ УЧЕСНИКЕ СЕМИНАРА ЗА 13. ЈУЛ 2020. ГОД.  У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ СМЕДЕРЕВО, ДА СЕ ИСТИ ОДЛАЖЕ И ДА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ ЧИМ СЕ ЗА ТО СТВОРЕ УСЛОВИ У НАЈКРАЋЕМ ВРЕМЕНСКОМ ПЕРИОДУ.

О НОВОМ ТЕРМИНУ ПРИЈАВЉЕНИ УЧЕСНИЦИ И ДРУГИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ БИЋЕ БЛАГОВРЕМЕНО ОБАВЕШТЕНИ.

“БУДИМО ОДГОВОРНИ“

С поштовањем,
в.д.директора,
Љиљана Животић-Живановић, дипл. економиста

Прва радионица пројекта “Креирамо БЕСКОНАЧНО” у Научном клубу Смедерево

bskncn nslУ креативној атмосфери, 19.11.2019. од 17 часова, у пријатном амбијенту Научног клуба у Смедереву, ученици седмог и осмог разреда присуствовали су отварању пројекта који повезује уметност и математику.

Кроз дефинисање и стварање аритметичког и геометријског низа бројева, рачунање суме, израду Мебијусове траке од папира, сечењем Мебијусове траке на половини и трећини од ивице, и креирањем децимала броја Пи, ученици су се приближили појму бесконачности на опипљив начин. Практичну израду модела пратиле су презентације у виду фотографија и видео приказа трансформација Мебијусове траке.

Пројекат "Креирамо БЕСКОНАЧНО" састоји се из пет радионица, усмерених на упознавање младих са различитим аспектима математике као науке: на првом месту појмом бесконачности и различитим приказима и примера из којих се може схватити појам бесконачног. Учесници стичу вештине израде модела које могу и код својих кућа и у учионицама даље да унапређују.

Првој радионици су присуствовали ученици ОШ “Бранко Радичевић” Смедерево, гост- вршњачки едукатор Немања Николић, ученик ОШ "Јован Јовановић Змај" из Ковина, рализатори: Синиша Ћулафић, Горан Тирнанић и Мирјана Кокерић.

Учесницима су на крају радионице подељени прикладни поклони за будући наставак рада на часовима математике: интересантни лењири.

Спојем математичких, уметничких и филозофских афинитета деце, на овом пројекту стижемо до нових математичких сазнања која стоје иза појма бесконачно, кроз радионице прилагођене различитим узрастима деце.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 27 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији