Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо вас да ће Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево, прилагодити рад и активности новонасталој ситуацији a у складу са Одлуком Владе Републике Србије (Службени гласник РС бр. 29/2020, од 15. 03. 2020.):
- Сви семинари, радионице, презентације и едукације у простору Центра – одлажу се до даљњег
- Центар ће функционисати по систему утврђеног дежурства Све информације на телефоне: 026/619-906, 026/619-907 или на мејл office@rcsmed.edu.rs

Трећа радионица Mикро-Физ пројекта: “Микро-Физ у математици”

mkrfzdc nslОвог уторка, 17.12.2019. године од 17 часова, одржана је трећа радионица пројекта којој су присуствовали ученици седмог и осмог разреда ОШ ”Бранко Радичевић” Смедерево и ОШ “Јован Јовановић Змај” из Ковина, вршњачки едукатор Немања Николић и реализатори: Синиша Ћулафић и Мирјана Кокерић, као и гости наставници из Ковинске општине.

Ученици су се упознали са микропроцесором Мicro:bit уређајем, уводом у програмирање уз помоћ микробита, крерирање алгоритама и применом у математици: утврђивање парности и непарности броја, заокругљивње и сабирање бројева. Креирањем и коришћењем алгоритама, генератора кода, мењањем кода за микробит уређај и испробавањем рада самог уређаја у пракси, ученици су имали пролику да споје знања из више наука: Математике, Физике и Информатике.

Кроз примену микробита у Физици ученици су мерили брзину реакције: кратак временски интервал у којем наше око види почетак неког догађаја, анализирање догађаја и слање сигнала руци за почетак мерења, пуштањем и хватањем лењира. Организован је и наградни квиз за ученике на сајту Kahoot.it којим се проверено улазно знање из Физике. Свим учесницима радионице, рад је био забаван, а понешто ново су и на овој радионици научили, нарочито они ученици који се до сада нису срели са микробит уређајем.

На наредним радионицама пројекта, у другом полугодишту, планирано је дружење са осталим школама из Смедеревске општине.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 8 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији