Регионални центар Смедерево

Serbian English

cestitkaskola2020

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

Обавештење о ОДЛАГАЊУ СЕМИНАРА: НОВИ ЗАКОН О ЈАВНИМ НАБАВКАМА

ЗБОГ ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ ИЗАЗВАНЕ  ВИРУСОМ -КОВИД 19, А ПО ПРЕПОРУЦИ ВЛАДЕ РС,

ОБАВЕШТАВАМО ПРИЈАВЉЕНЕ УЧЕСНИКЕ СЕМИНАРА ЗА 13. ЈУЛ 2020. ГОД.  У РЕГИОНАЛНОМ ЦЕНТРУ СМЕДЕРЕВО, ДА СЕ ИСТИ ОДЛАЖЕ И ДА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ ЧИМ СЕ ЗА ТО СТВОРЕ УСЛОВИ У НАЈКРАЋЕМ ВРЕМЕНСКОМ ПЕРИОДУ.

О НОВОМ ТЕРМИНУ ПРИЈАВЉЕНИ УЧЕСНИЦИ И ДРУГИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ БИЋЕ БЛАГОВРЕМЕНО ОБАВЕШТЕНИ.

“БУДИМО ОДГОВОРНИ“

С поштовањем,
в.д.директора,
Љиљана Животић-Живановић, дипл. економиста

Трећа радионица пројекта “Креирамо БЕСКОНАЧНО” у Научном клубу Смедерево

bskncn nslУ Научном клубу Смедерево, 17.12.2019.године, одржана је трећа радионица пројекта “Креирамо БЕСКОНАЧНО” са темом креирања фрактала. Учесници радионице су се упознали са алгебраским и геометријским фракталима. Алгебарски фрактали су они фрактали за чију се конструкцију користе интерактивне нелинеарне функције које се задају једноставним алгебарским формулама. На презентацији су ученици могли да виде како изгледају познати алгебарски фрактали: Жулијин скуп, Манделбротов скуп и Горући брод. Геометријске фрактале ученици су упознали кроз креирање Сјерпински - тетраедра, тродимензионалне аналогије Троугла Сјерпинског. Она се формира у више наврата, смањујући тетраедре до половине првобитне висине, стављајући заједно четири копије овог тетраедра са додиривањем у угловима, а затим понављањем целог процеса. Ученици су креирали пирамиду тако да личи на Новогодишњу јелку, од картона разних боја, уз помоћ лепка и селотепа. Пахуљица, као природни фрактал и Кохова пахуљица, као један од најстаријих описаних фрактала, послужили су ученицима за украшавање ове фракталне јелке. Након радионице, ученици су јелку инсталирали у Математичком кабинету. Овој радионици су присуствовали ученици седмог и осмог разреда ОШ “Бранко Радичевић” Смедерево и ОШ “Јован Јовановић Змај” из Ковина, гост, вршњачки едукатор Немања Николић, ученик ОШ “Јован Јовановић Змај” из Ковина, рализатори: Синиша Ћулафић и Мирјана Кокерић и гости наставници из Ковина. Деца су са радионице изашла задовољна, а своје ауторске фрактале понела са собом како би украсили зидове својих учионица.

Пројекат "Креирамо БЕСКОНАЧНО" састоји се из пет радионица, усмерених на упознавање младих са различитим аспектима математике као науке: на првом месту појмом бесконачности и различитим приказима и примера из којих се може схватити појам бесконачног. Спојем математичких, уметничких и филозофских афинитета деце, на овом пројекту стижемо до нових математичких сазнања која стоје иза појма бесконачно.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 9 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији