Регионални центар Смедерево

Serbian English

rcsmedlnkСеминари Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника (школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. година)

Детаљније

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Обавештавамо вас да ће Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево, прилагодити рад и активности новонасталој ситуацији a у складу са Одлуком Владе Републике Србије (Службени гласник РС бр. 29/2020, од 15. 03. 2020.):
- Сви семинари, радионице, презентације и едукације у простору Центра – одлажу се до даљњег
- Центар ће функционисати по систему утврђеног дежурства Све информације на телефоне: 026/619-906, 026/619-907 или на мејл office@rcsmed.edu.rs

Семинар „Oд питања до сазнања – пројектно планирање кроз драмско-истраживачко питање“

dptnjdsznj nslУ организацији Удружења васпитача "Чигра" 08. и 09 фебруара 2020., у просторијама Регионалног центра Смедерево, васпитачи су имали прилику да размене идеје, искуства и погледе на пројектно планирање са ауторком Душицом Бојовић и Емином Живојиновић кроз реализацију семинара: „Oд питања до сазнања – пројектно планирање кроз драмско-истраживачко питање“ (Кат. бр.652).

Специфични циљеви овог програма СУ су:Унапређење знања полазника о пројектном планирању и тематском истраживању помоћу драмских техника, где исход није унапред одређен него се открива у процесу; Упознавање са појмом драмског истраживачког учења и његова имплементација у оквиру пројекта; Унапређење знања полазника са специфичним драмским техникама које подстичу и пружају могућност деци и васпитачима да активно и заједнички партиципирају у планирању и реализацији пројекта; Упознавање полазника са иновативним приступом курикулуму кроз драмску технику „Експертски плашт„;Унапређење способности учесника да критички процењују свој рад и отвореност према новом;Обука о начинима евалуације учешћа деце у драмском процесу.

Теме програма: 1. дан: Уводна радионица – упознавање, Драмско-истраживачко питање у пројектном планирању, Драмска техника „Васпитач у улози”, Драмска техника „Васпитач у улози“ – 2. део; 2. дан: Иновативни приступ курикулуму кроз технику „Експертски плашт“, Експертски плашт – експертски задатак, Представљање пројеката, Драмске технике у драмском истраживачком учењу и пројектном планирању.

Васпитачи су показали велико интересовање и ентузијазам за све активност што је показало да су ове теме заиста веома актуелне и потребне у процесу стручног усавршавања васпитача, стручних сарадника и управе предшколских установа.

javni poziv

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
Друштвo за српски језик и књижевност за Подунавски округ
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 11 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији