Регионални центар Смедерево

Serbian English

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо све наставнике, васпитаче, стручне сараднике и директоре, који су заинтересовани за учешће на КОНКУРСУ за одобравање програма  сталног  стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину, да исти траје од 01.10.2017. године до 31.10.2017. године.

КОНКУРС је објављен у Просветном прегледу број 2737 од 28.9.2017. године, и на интернет адреси Завода за унапређивање образовања и васпитања www.zuov.gov.rs

Такође, обавештавамо вас да потребну документацију, у електронској форми, http://zuov-katalog.rs/ а у складу са захтевима Завода за унапређивање образовања и васпитања, могу поднети Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, Смедерево, на имејл:snedeljkovic@rcsmed.edu.rs најкасније до уторка 24. октобра 2017. године.

Контакт особа: Сања Ж. Недељковић
телефон: 060/68.319.05

Стручни скуп - (Не)заборављени синови Великог рата

nezaboravljeni sinovi velikog rataПрви свeтски рaт био je oнo штo ми дaнaс зoвeмo „тoтaлни рaт“, он је прeдстaвљaо први индустриjaлизoвaни рaт. Дeсeт милиoнa мртвих биo je нajвeћи дaнaк људских живoтa нeкoм рaту, збoг oгрoмнoг утицaja кoришћeњa aртиљeриje, других oбликa нaoружaњa, гaсoвa и oстaлoг, кoje свeт дo тaдa ниje видeo. To je трeнутaк тe 1914. гoдинe кaдa je рaт пoстao нeштo мнoгo гoрe, нeштo мнoгo чудoвишниje нeгo икaдa...
Међутим, нису сви у Великом рату погинули од куршума. Многи хероји су преживели рат, али су "погинули" много година касније од једне сасвим другачије врсте оружја. Тема вечерашњег стручног скупа били су баш ти, заборављени синови Великог рата, чланови породице Ускоковић, Милан и Александар иначе чином високо котирани за време самог рата.
Шта се то догодило и зашто су избрисани из историје време ће можда показати. Свој истраживачки рад у вези са породицом Ускоковић, Славољуб Станковић Тале, прeдaвaч нa стручнoм скупу, историчар и сарадник Српског биографског речника Матице Српске, објединио је у овом предвању које је настало на основу три научна рада: "Санитетски пуковник др Александар М. Ускоковић", "Два (не)заборављена брата др Милутина М. Ускоковића: ђенералштабни потпуковник Милан М. Ускоковић и санитетски пуковник др Александар М. Ускоковић" и "Санитетски пуковник др Александар М. Ускоковић".
Да ли је Велики рат заборавио своје хероје или Велики рат са тим нема везе, остаје нам да видимо из неких наредних истраживања колеге Станковића.

Слике

Напишите ваш коментар

0

katalog161718

cpn logomreza www
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 22 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији