Регионални центар Смедерево

Serbian English

Такмичење идеја - Slush

slush gia cpn rcs

Стартап компаније које развијају оригиналну идеју, имају вештине и планове, али су још на почетку или имају прототип у радној фази позване су да представе своје идеје на локалном Slush такмичењу које организује Фонд за иновациону делатност у сарадњи са Амбасадом Финске у Београду.

Локално такмичење, треће по реду, биће одржано 6. септембра у Научно-технолошком парку „Београд“, а пријаве за такмичење отворене су до 1. септембра. Локални такмичари се квалификују за учешће у програму Slush Global Impact Accelerator и на конференцији Slush 2017 који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију.

Slush је дводневна конференција намењена стартап компанијама – једна од највећих те врсте у Европи. На овом скупу стартапи имају прилику да представе своје идеје међународним инвеститорима и стручној јавности. Прошле године ова дводневна конференција је окупила 17,5 хиљада посетилаца из 130 земаља, укључујући више од 2300 стартапа и 1110 инвеститора.

Више информација о такмичењу, као и апликациони формулар за пријаву можете пронаћи на сајту Фонда за иновациону делатност, на адреси http://www.inovacionifond.rs/slush/

Додатне информације можете добити и путем мејл адресе slush@inovacionifond.rs.

Стручни скуп - (Не)заборављени синови Великог рата

nezaboravljeni sinovi velikog rataПрви свeтски рaт био je oнo штo ми дaнaс зoвeмo „тoтaлни рaт“, он је прeдстaвљaо први индустриjaлизoвaни рaт. Дeсeт милиoнa мртвих биo je нajвeћи дaнaк људских живoтa нeкoм рaту, збoг oгрoмнoг утицaja кoришћeњa aртиљeриje, других oбликa нaoружaњa, гaсoвa и oстaлoг, кoje свeт дo тaдa ниje видeo. To je трeнутaк тe 1914. гoдинe кaдa je рaт пoстao нeштo мнoгo гoрe, нeштo мнoгo чудoвишниje нeгo икaдa...
Међутим, нису сви у Великом рату погинули од куршума. Многи хероји су преживели рат, али су "погинули" много година касније од једне сасвим другачије врсте оружја. Тема вечерашњег стручног скупа били су баш ти, заборављени синови Великог рата, чланови породице Ускоковић, Милан и Александар иначе чином високо котирани за време самог рата.
Шта се то догодило и зашто су избрисани из историје време ће можда показати. Свој истраживачки рад у вези са породицом Ускоковић, Славољуб Станковић Тале, прeдaвaч нa стручнoм скупу, историчар и сарадник Српског биографског речника Матице Српске, објединио је у овом предвању које је настало на основу три научна рада: "Санитетски пуковник др Александар М. Ускоковић", "Два (не)заборављена брата др Милутина М. Ускоковића: ђенералштабни потпуковник Милан М. Ускоковић и санитетски пуковник др Александар М. Ускоковић" и "Санитетски пуковник др Александар М. Ускоковић".
Да ли је Велики рат заборавио своје хероје или Велики рат са тим нема везе, остаје нам да видимо из неких наредних истраживања колеге Станковића.

Слике

Напишите ваш коментар

0

katalog161718

cpn logo
____________________________

javne nabavke 2017 rcs sajt

Пријатељи сајта

KoBSON logo
srpsko hemijsko drustvodidaktis
 
 
 
 
 
 
 
fizicari2
 

Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова

Остали Регионални центри у Србији