Регионални центар Смедерево

Serbian English

Семинар „Вештина грађења односа са децом и родитељима“

vstn nslПредшколска установа „Наша радост“ Смедерево је у сарадњи са Регионалним центром Смедерево организовала дводневни семинар „Вештина грађења односа са децом и родитељима“ (кат. бр. 101).

Прочитајте целу вест

Семинар „Разговор о књизи у школској библиотеци у функцији социјализације ученика и превенције вршњачког насиља“

vrsnjcknslj nslСеминар „Разговор о књизи у школској библиотеци у функцији социјализације ученика и превенције вршњачког насиља“ (кат. бр. 101), реализован је 20. 04. 2019. год. у Регионалном центру Смедерево. Циљ семинара је стицање знања за креативно коришћење ресурса библиотеке усмерено ка превенцији вршњачког насиља као и усвајање вештине читања са ученицима кроз брижљив одабир литературе и разговор о њој усмерено на подстицање самоактуализације и социјализације ученика. У складу са циљевима су теме овог програма СУ: разговор о књизи као и веза са превенцијом вршњачког насиља у библиотеци, разговор о књизи и њихова примена у школској библиотеци, одабир литературе и систематизација грађе за успешно подстицање и вођење разговора о књигама.

Прочитајте целу вест

Oбука за полагање испита за службеника за јавне набавке

bkslzbnk nslУ Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево, и посредством Града Смедерева, 9. и 10. априла 2019. године, организована је обука за полагање испита за службеника за јавне набавке.

Прочитајте целу вест

Математички квиз

mtmtckkvz nslУ РЦ Смедерево, 19. априла, одржан је седми Математички квиз за ученике средњих школа. Поред школа из Смедерева: Гимназије, Економско-трговинске школе, ТТПШ "Деспот Ђурађ" и Техничке школе, у квизу су ове године по први пут учествовали гостујуће екипе из Велике Плане и Пожаревца. Победила је Гимназија Смедерево, освојивши максималан број поена и трофеј - табелу са резултатима, коју им је уручила проф. Јелена Вујошевић, која је до прошле године била део тима за организацију квиза. Похвалнице је уручила в.д. директорка Регионалног центра Смедерево Љиљана Животић Живановић, Дарије Јаношевић је испред Центра за промоцију науке поделио додатне поклоне победничкој екипи. Тим одговоран за квиз чине: Јелена Богдановић (Гимназија), Весна Пољарац (Техничка школа), Радосав Пантић (ТТПШ "Деспот Ђурађ") и Тамара Ђаковић (Ош "Димитрије Давидовић").

Прочитајте целу вест

ЦПН пројекат "Материјали - од чега је шта и зашто?"- Радионица "Материјали и мода"

mtrjlpr nslУ оквиру пројекта "Материјали - од чега је шта и зашто?" Центра за промоцију науке и Научног клуба Смедерево, у уторак 02. 04. 2019., за ученике ОШ "Бранислав Нушић" реализована је радионица "Материјали и мода". Радионицу су реализовали аутори пројекта Милан Марковић, кустос Музеја у Смедереву, Невена Перић, учитељица из ОШ „Димитрије Давидовић“ и учитељица ових радозналих другака, Соња Милетић.

Прочитајте целу вест

javni poziv

Остали Регионални центри у Србији