Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Акционо истраживање у функцији самовредновања рада образовно-васпитне установе (493)

akcistrz nsl„Одличан семинар, много корисних сугестија које ће допринети побољшању наставне праксе, савршено обликована обука усмерена на релеватне чиниоце образовно-васпитног рада, изузетна интеракција и размена искустава међу учесницима семинара, свеколика стручност и перфектне предавачке способности реализатора“ – тако би укратко гласили коментари одушевљених директора, стручних сарадника и чланова тимова за самовредновање смедеревских основних и средњих школа након дводневног семинара „Акционо истраживање у функцији самовредновања рада образовно-васпитне установе“ реализованог у РЦ Смедерево.

Професор емеритус, проф. др Миленко Кундачина, велико име у области српске педагогије, дидактике и методике, аутор бројних научних монографија, уџбеника и научно-истраживачких радова, учесник многобројних научно-истраживачких пројеката, и проф. др Јелена Стаматовић, предавач на Учитељском факултету у Ужицу, вешто и зналачки водили су учеснике семинара кроз причу о начину рада, подели улога, добијању повратне информације у току акционог истраживања, као и кроз темељна објашњења о самовредновању наставника и самовредновању школа, предметима, задацима и циљевима самовредновања.

Директори школа, стручни сарадници и наставници имали су јединствену прилику да прошире знања и усаврше своје компетенције спознајући методе и технике вредновања и самовредновања, а кроз радионице реализоване другог дана семинара научили су како да направе акциони план, напишу стручни рад и извештај самовредновања користећи примере из наставне праксе. Ова обука, која је наишла на одличан пријем учесника због свог великог квалитета, од релевантне је важности посебно за директоре школа, јер им стечена знања могу послужити у припреми испита за лиценцу, односно реализацију истраживања и писање рада.

Овим семинаром наша установа је на најлепши начин завршила први део текуће календарске године, а након летњег распуста са нестрпљењем очекујемо јесен и још много занимљивих, корисних и добро обликованих обука за просветне раднике смедеревских школа и окружења. Надамо се да ћемо ускоро поново угостити проф. др Миленка Кундачину и проф. др Јелену Стаматовић са неким новим обукама које ће реализовати у РЦ Смедерево на задовољство просветних радника и нас као домаћина.

Остали Регионални центри у Србији