Регионални центар Смедерево

Serbian English

Чланци

Седница Скупштине „Мреже РЦ и ЦСУ Србије“

skpstn nslУ четвртак 31. 01. 2019. у Регионалном центру Смедерево, одржана је седница Скупштине „Мреже РЦ и ЦСУ Србије“. Седница је протекла у динамичној и радној атмосфери уз доста конструктивних предлога и закључака.

Усвојен је извештај о раду тј извештај о конференцији „Актуелности у образовном систему Републике Србије“ која је одржана у Врњачкој бањи 13.-15. новембра 2018. год. и може се рећи да је конференција заиста оправдала своје постојање – и по броју учесника и по стручним и афирмисаним предавачима.

Најбитнија тачке Скупштине су предлог измене Статута Мреже РЦ и ЦСУ Србије и доношење одлуке о тим изменама. Предложени чланови Статута за измену су 7., 8., 10. и 12. и након полемике једноглaсно су усвојене измене јер ће допринети још квалитетнијем раду Мреже.

Уместо Боривоја Јаношевића (РЦ Смедерево) и Горице Станојевић (РЦ Чачак) гласањем су изабрана 2 нова члана УО Мреже из реда директора: Милена Вићевић (РЦ Ужице) и Ненад Станојевић (ЦСУ Крушевац) а као новина изабрана су и 2 члана из редова стручних сарадника: Анка Ивановић (ЦСУ Лесковац) и Владимир Средојевић (ЦО Крагујевац).

Размотрен је и прихваћен захтев Центра за образовање и развој „Мионица“ да приступи Мрежи РЦ и ЦСУ Србије као пуноправан члан.

Предлог да Мрежа установи свој дан који не би био само датум већ би се тог дана организовали разни стручни скупови, уручивала признања и сл., наишао је на одобравање чланова Скупштине. Договорени су активности у циљу промовисања и веће искоришћености великог ресурса Мреже.

Седницу је водила председница Мреже, Зорица Николић из Центра за образовање Крагујевац.

Остали Регионални центри у Србији